NÉBIH közlemény! Ha ILYEN virslit vettél szilveszterre, akkor most nagy bajban vagy! Azonnal dobja ki, ha ILYEN fajta virslit vett!!


Magyar Húsiparosok Szövetsége: ilyen virslit már nem szabad venni! Az éves virslieladás Magyarországon 34 ezer tonna körül alakul, és az év utolsó hónapjában ennek 10-25 százaléka fogy el – áll a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) közös közleményében. Bár a kereskedők tapasztalatai szerint a vásárlók inkább az olcsóbb termékeket preferálják, például csökken a juhbeles virsli forgalma, és nő a műbeles, a kollagénes, a hámozott virsli iránti kereslet, az ünnepi időszakban várhatóan hajlandóak lesznek többet fizetni a magasabb minőségű virslikért.
A NAK és a Hússzövetség arra figyelmeztet, hogy a szilveszteri virsli kiválasztásakor érdemes a magyar termékeket előnyben részesíteni. A hazai gyártók termékei ugyanis nyomon követhetők, folyamatosan ellenőrzöttek, és a hazai ízvilágra tervezettek. Az Élelmiszerkönyv szigorú előírásai szerint a virsli hústartalma legalább 51 százalék kell, hogy legyen a késztermékre vonatkoztatva. Ha a hústartalom alacsonyabb vagy 10 százaléknál több a mechanikailag lefejtett hús a termékben, az már nem minősül virslinek. Fontos kiemelni, hogy a túl sok adalékanyag minőségromlást okozhat, így vásárláskor érdemes figyelni a termék összetételére és a minőségi virsliket választani. A Magyar Nemzet által publikált teszt alapján Magyarországon a legjobb virslik a következők: 
Aldi Bécsi virsli
Kaiser prémium juhbeles virsli
Karát Bécsi juhbeles virsli
Lidl Dulano bécsi juhbélben
Pikok Bécsi roppanós virsli
Priváthús Bécsi roppanós virsli
Sága ROYAL virsli
Spar Regnum juhbeles virsli
Tesco Finest sertés bécsi hosszú virsli
Wiesbauer Prémium bécsi virsli
Ez a rangsor a szakértői vélemények alapján készült, figyelembe véve a virslik hústartalmát, ízét és egyéb minőségi szempontokat. A teljes cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható​​. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal