FRISS! BORZALMAS tragédia történt pár órája Kispesten! Egy 17 éves fiú az áldozat, többek életéért jelenleg is a kórházban küzdenek. - RÉSZLETEK:


Egy tragikus esemény során egy 17 éves fiatal vesztette életét szén-monoxid-mérgezés következtében szombat hajnalban Budapest XIX. kerületében, a Wekerletelepen. Korai órákban, hajnali fél egy körül érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy szén-monoxid okozta mérgezés történt Kispest egyik részén.
A Wekerletelepi környékén található kétszintes családi házban egy 17 éves fiatal esett áldozatul a halálos gáznak, sajnálatos módon az életét már nem lehetett megmenteni. Az ingatlanban tartózkodott még két további gyermek is, akik szintén megbetegedtek és kórházi ellátásra szorultak. A tűzoltók és a gázszolgáltató szakemberei még nyitott ablak mellett is nagy koncentrációban tudták kimutatni a mérgező gázt, amely feltehetőleg a kémény nem megfelelő huzata miatt keletkezett. A katasztrófavédelem kiemeli, hogy idén már tizenöten haltak meg szén-monoxid-mérgezésben. A szén-monoxid színtelen, szagtalan, rendkívül mérgező gáz, ami a nyílt égésterű fűtőeszközök és vízmelegítők rossz levegő-utánpótlása, tökéletlen égése esetén keletkezik. A közlemény hangsúlyozza, hogy családi házak, társasházi lakások esetében a rendszeres, ingyenes kéményellenőrzés garantálhatja a biztonságot. ha valahol új fűtőeszközt kötöttek be, új kéményt építettek, vagy a meglévő kéményt átalakították, a kémény használata előtt meg kell rendelni a kémény műszaki átvételét, ami magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt kötelező. a szén-monoxid-érzékelő olyan egyszerűen alkalmazható készülék, amely jelez, ha veszélyes CO gázkoncentráció képződött, így időt és menekülési lehetőséget biztosít. Címlapfotó:illusztráció!

AKTUÁLIS:

Főoldal