Nagy pelyhekben szakad a hó Magyarország EZEN területén - Mégis fehér lesz a karácsony?


A legfrissebb időjárási előrejelzések alapján péntekről szombatra virradóra nyugat felől összefüggőbb csapadékzóna érkezik, amelyből a Dunántúli-középhegységben, Budapest tágabb térségében, az Északi-középhegységben és északkeleten havazás várható. Elsősorban Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében várható majd magas víztartalmú vizes, úgynevezett tapadó hó, a legtöbb a magasabb hegyvidéki területeken hullhat majd.
Szombaton ismét szeles időjárás várható, a 70-80 km/órás széllökésekre a Dunántúli- és az Északi-középhegységben lehet majd számítani. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő napokban is 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órában végzi majd a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési, vagy a viharos időjárási miatti beavatkozásokat. Mint minden tevékenységüket, a téli munkákat is meghatározott sorrendben, első körben a gyorsforgalmi-, majd a fő-, végül az alacsonyabb forgalmú mellékutakon végzik el.
Ezeket a köröket pedig addig teszik meg, amíg azt az időjárási helyzet indokolja. A Magyar Közút mind a 80 mérnöksége részt vesz a munkában, egyúttal arra kérik a közlekedőket, hogy az időjárásnak megfelelően, óvatosan és körültekintően vezessenek.
Most pedig szeretnénk minden kedves Olvasónknak, Békés, Boldog, Meghitt Karácsonyt kívánni!

AKTUÁLIS:

Főoldal