Már 21 centi hó esett és csak esik! Leesett az idei első hatalmas hó Magyarországon! EZT NÉZZÉK: Ezekben a megyékben óriási havazás várható!!


HAVAZÁS: A Dunántúl délnyugati megyéit leszámítva délutánig alapvetően gyenge intenzitású havazás várható, amelyből jellemzően lepel-3 cm vastagságú, gyorsan olvadásnak induló hóréteg képződhet. Délután észak, északnyugat felől intenzívebb csapadékrendszer érkezése valószínű, amelyből újabb havazás várható és a Dunántúl délnyugati felét leszámítva többfelé is kifehéredhet a táj. Nagyobb eséllyel a Dunántúl északkeleti részein és a főváros tágabb térségében 5 cm-t meghaladó lehet a frissen kialakuló hóréteg, míg a magasabban fekvő tájakon ez néhol elérheti, meghaladhatja az 5-10, néhol akár a 15 cm-t is.
A hóréteg várhatóan olvadozni fog, de a magasabb részeken tartósabban meg is maradhat. Éjszaka délnyugat felől enyhülni kezd az idő és a csapadék intenzitása is csökken, ezért vasárnap a reggeli órákig - az Északi-középhegység magasabb térszíneinek kivételével - esőbe vált a csapadék halmazállapota. Megj.: az erős, viharos szél a magasabban fekvő helyeken hordhatja a havat. Kis eséllyel ma a déli órákig északkeleten megdörrenhet az ég. VASÁRNAP: A Dunántúli-középhegység keleti felében, valamint a főváros térségében az északnyugati szelet időnként 60-65 km/h-t elérő széllökések kísérhetik. Közel 20 centi hó hullott a Bakonyban. Váltakozó intenzitással havazik, itt a következő adag. Tegnap este óta az ország több táján hol váltakozó intenzitással hó hull, hol váltózó halmazállapotban eső, havas eső vagy éppen graupel, azaz hódara. Gyönyörű ünnepi hangulatot varázsolt síkvidéken és a magasabb részeken a havazás. Itt a következő hullám, a Dunántúl északi felén és Pest megyében újra szakad a hó. Eddig a Bakony vezet, 'turbokapitany' észlelőnk 18 cm-es hóvastagságot mért Bakonybélben. A környéken 5-18 cm közt változó hórétegről és nehezen járható utakról számol be. Fél óra alatt újabb 3 cm hullott Győrben:

AKTUÁLIS:

Főoldal