EZ HIHETETLEN! Ekkora hó eshet mikuláskor, mutatjuk a részleteket:


Egy mediterrán ciklon közeledik hazánk felé, ami kissé melegebb, de vizesebb levegőt hoz magával. Csütörtökig elsősorban a Dunántúlon eshet sok eső, a Győr-Nagykanizsa vonal környékén 30-40 milliméternyi csapadék is lehullhat. Az előrejelzések alapján már kedd reggel is hullhat némi hó az agglomerációban és északon, de ez még elhanyagolható: maximum 2-3 centiméter friss hó eshet.
Délután délnyugaton megindul az esőzés, majd a csapadék északkelet irányba terjed, estig főleg a Dunántúl déli és keleti részén, valamint a Duna mentén eshet, a főváros térségében este enyhe ónos eső is előfordulhat – olvasható az oldalon. Szerdán a Mikulással nagy havazás érkezik: December hatodikán a Dunántúlon dél irányból jön egy újabb csapadékhullám: az eleinte esőt átmenetileg ónos eső, havas eső, majd havazás követi, szerda reggel nagyjából a Tatabánya-Pécs vonal nyugati oldalán havazásra ébredhetünk. Napközben is főleg az említett vonal nyugati oldalán tart a havazás, majd lassan kelet felé halad a csapadékmező, de a középső területeken inkább eső, havas eső lehetséges. Este a Dunántúl keleti oldalán, a főváros térségében és az Északi-középhegységben is havazás lesz az eső helyett.
A Bakonyban 10-15 centis, a Kisalföldön 15-20 cm hó eshet szerdán. Szöveges figyelmeztető előrejelzésFigyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.12.05. kedd éjfélig: A nap első felében főként az északi országrészben, másutt kisebb területen lehet hószállingózás, gyenge havazás. A déli, kora délutáni órákig a főváros tágabb környékén, az Északi-középhegység területén és az Észak-Alföldön jellemzően lepel-1 cm, néhol 2-3 cm friss, tapadó hó hullhat. Napközben délnyugat felől csapadékzóna érkezik, amelyből az Észak-Dunántúlon nagyobb területen van esély ónos esőre, néhol akár tartósabb ónos csapadék is várható (átmeneti ónos eső kisebb eséllyel a főváros térségében is előfordulhat). A következő éjszaka a vegyes halmazállapotú csapadékot nyugat felől fokozatosan havazás váltja fel. 2023.12.05. 06:50 Országos Meteorológiai Szolgálat.

AKTUÁLIS:

Főoldal