Érkezik a duplapénz! Meg van a pontos dátum! EZT minden család megkapja karácsony előtt - RÉSZLETEK:


Az év vége előtt örömteli híreket osztott meg Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára. Egy friss Facebook-bejegyzésében közölte, hogy a januárban esedékes családtámogatási ellátások idén korábban érkeznek meg a jogosultakhoz. Az intézkedés értelmében:
A családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes), és a gyermeknevelési támogatás (gyet) a karácsonyi ünnepek előtt, még decemberben megkapják az érintett családok. A családtámogatási ellátások kifizetése két módon történik: azok, akik bankszámlára kérték a támogatást, december 21-én kapják meg az összeget, míg a Magyar Posta december 21-től kezdi meg a postai kézbesítést azoknak, akik lakcímükre kérték az ellátást. Az államtitkár kiemelte, hogy a korábbi kifizetési időpont az idén több mint 1,1 millió családot érint. Ez az előrehozott utalás jelentős könnyebbséget hozhat a családok életébe, különösen a karácsonyi időszakban, amikor a kiadások növekednek.
Fontos megjegyezni, hogy a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) összege havi bruttó 28 500 (nettó 25 650) forint, míg a családi pótlék alapesetben (egy gyermek után, nem egyedülálló szülő esetén) havi 12 200 forint. Érdekesség, hogy ezek az összegek 2008 óta, azaz 15 éve nem változtak. Ugyancsak érinti a korábbi kifizetés a januári nyugdíjat is, amely a Magyar Államkincstár utalási naptára szerint hagyományosan január 12-én érkezik. Ez a döntés a nyugdíjasoknak is lehetőséget teremt arra, hogy az ünnepek előtt biztosítsák a szükséges kiadások fedezetét. Az intézkedés összességében pozitív lépésnek tekinthető, amely a családoknak és a nyugdíjasoknak egyaránt könnyebbséget hoz az év végi időszakban. Reménykedhetünk benne, hogy az ilyen jellegű kezdeményezések továbbra is segítik a társadalom különböző rétegeit az anyagi terheik enyhítésében. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal