S.O.S! Halálos veszélyt rejt a kedvenc multivitaminja! Vészharangot kongattak az orvosok! Ha ILYET szed, jobb ha azonnal abbahagyja! - RÉSZLETEK:


A multivitaminok 30 százalékkal növelhetik a rák kockázatát, és egészségügyi figyelmeztetést kellene közzétenni erről, figyelmeztet a szervezet.A multivitaminok 30 százalékkal növelhetik a rák kockázatát, és egészségügyi figyelmeztetést kellene viselniük – állítja egy jótékonysági szervezet. A Killing Cancer Kindly (KCK) sürgeti a világ vezetőit, hogy a táplálékkiegészítőket tegye vénykötelessé, és korlátozza hosszú távú használatukat. A multivitamin tabletták növelhetik a rák kockázatát!
A szervezet szerint a termékek “hatalmas dózisban bombázzák a szervezetet teljesen felesleges tápanyagokkal”, amelyek “szupereledelként” szolgálnak a rákos sejtek számára, segítve azok növekedését és szaporodását. Az élelmiszerekben lévő természetes vitaminok eközben nem jelentenek veszélyt, mivel lassan szívódnak fel. A szervezet csak annyit vesz fel, amennyire szüksége van, mielőtt a többit kiüríti. A KCK szerint “meggyőző” kutatási eredmények utalnak a szintetikus vitaminok fogyasztása és a tüdő-, prosztata-, bél- és mellrák megnövekedett aránya közötti kapcsolatra – írja a The Sun. Dr. Mohammad Muneeb Khan, az NHS onkológusa, a kutatás vezetője, azt mondta: Ketyegő időzített bombával állunk szemben.
Az antibiotikumokhoz hasonlóan a vitaminokat is takarékosan kell használni, csak azok szedhetik, akiknek diagnosztizált vitaminhiányuk van, és csak addig, amíg az egészségük helyreállításához szükséges – mondta. A britek csaknem fele szed naponta valamilyen étrend-kiegészítőt, amelyek általában a gyártók által “alapvetőnek” nevezett szerves vegyületek széles spektrumát tartalmazzák. Ezek állítólag segítenek fenntartani a normális anyagcsere-funkciót – a sejtjeinkben zajló kémiai reakciókat, amelyek során a táplálékot energiává alakítjuk. A KCK szervezet azonban teljesen másként látja a helyzetet, szerinte ugyanis csak azoknak lenne ajánlatos a táplálékkiegészítőket szedni, akiknek tényleg igazolt vitaminhiányuk van. És akkor is csak kúra-szerűen. – olvasható a kiskegyed.hu-n. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal