❗EZ MÁR HIVATALOS, MOST MONDTA BE A HÍRADÓ❗ Nyugdíjasok figyelem! Fontos hírt közölt a kormány! A novemberi nyugdíjakról van szó!


Csupa jó hír a nyugdíjasoknak: korábban érkezik a nyugdíj és több pénzt is kapnak! A vártnál korábban, 2023. november 10-én kézbesítik a novemberi nyugdíjat a nyugdíj-kiegészítéssel együtt. Azok, akik postai kifizetést kértek, november 10. és 27. között kapják kézhez az e havi nyugdíjat. Ezeken a napokon érkezik novemberben a családi pótlék és a nyugdíj.
A következő családi pótlékot, gyermekgondozást segítő ellátást, gyermeknevelési támogatást, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát. 2023. november 3-án (pénteken) utalják. A banki jóváírás várható időpontja november 3. (péntek) lesz. A családi pótlék postai kifizetése esetén, várhatóan a fent jelzett napot követő 2-4 munkanap múlva érkezik meg. November havi nyugdíjfizetés: A november havi nyugdíjakat 2023. november 10-én (pénteken) utalja a Magyar Államkincstár. A nyugdíj-kiegészítést is ekkor utalják. Ha bankszámlára kérte a nyugdíjutalást, már november 10-én (pénteken) hozzájuthat nyugdíjához. Kiegészítő nyugdíjemelés: A nyugdíj-kiegészítést az idén is novemberben fizetik. 2023. novemberben visszamenőlegesen 3,5 százalékpontos kiegészítő nyugdíjemelést hajtanak végre.
Átlagosan közel félhavi nyugdíjjal visz többet a postás. Novemberben így átlagosan 80 ezer forinttal több érkezhet. A kiegészítő nyugdíjemelést a november havi nyugdíjjal együtt 2023. november 10-én (pénteken) utalja a Magyar Államkincstár. Januárban újabb, 6 százalékos emelés jön, februárban pedig a 13. havi ellátást is folyósítják. Ezt Varga Mihály pénzügyminiszter jelentette be egy hónappal korábban. Postai nyugdíjkifizetés: Amennyiben az ellátást postai úton kérte, az ún. nyugdíjkifizetési naptárban, az abban rögzített konkrét kifizetési napon viszi ki a postás a nyugdíjat. A posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat. Így november 10-e és november 27-e között várható a november havi nyugdíj postai kifizetése. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal