❗Megérkezett az első hó❗ Hihetetlen, de ITT bizony már kifehéredett a táj Magyarországon! – Mutatjuk milyen időjárás várható a jövőhéten, lesz ám meglepetés!


Az elkövetkező napokban az őszi időjárás változékony arcát mutatja. Ködfoltok, hűvös reggelek és napsütéses délutánok váltják egymást, miközben az eső is beköszön néhány területen. Összefoglaljuk, mire számíthatunk a héten. Az ősz komolyra fordult: hétfő hajnalban Nyírtasson, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mínusz 4,2 Celsius-fokot rögzítettek. A héten változékony időre számíthatunk, hajnalente pedig pára és köd formálódhat. Még ha a tél távolinak is tűnik, a Tátrában már a hétvégén érezhető volt a télies idő, ahol a hidegfront miatt esett a hó, és egy része a csúcsokon meg is maradt.
A Lomnici-csúcs, bár a hegység második legmagasabb pontja 2634 méterrel, a legnépszerűbbnek tekinthető; itt a reggel 8:45-kor a hőmérő mínusz 4 fokot jelez. Eközben a síelők által kedvelt Chopokon mínusz 5 fokot mértek. Összefoglaljuk, mire számíthatunk a héten péntekig:
Kedden helyenként erősödő felhők között gyenge esővel, valamint reggeli köddel találkozhatunk. Az északnyugati szél egyes helyeken felerősödhet. A hőmérséklet délutánra 16-24 fokra emelkedik, északkeleten hidegebb lesz.
Szerdán reggeli köd és rétegfelhők után a napsütés dominál, eső nem esik. A déli szél időnként feltámad. A hőmérséklet reggel 2-13, délután pedig 17-26 fok között lesz, északkeleten hidegebbre számíthatunk.
Csütörtökön reggel ködfoltok után derült, fátyolfelhős idő várható eső nélkül. A déli, délnyugati szél helyenként élénkül. A hőmérséklet 5-10 fok között kezd, majd 11-17 fokig emelkedik.
Pénteken változékony időben a napsütés mellett északkeleten záporok is előfordulhatnak. A szél mérsékelt marad. A hőmérséklet reggel 6-10, napközben 11-17 fok között alakul.

AKTUÁLIS:

Főoldal