!Felkészülni! Óráink vannak hátra! Brutális Jégesővel, szélviharral, cellákkal tör be a hidegfront! – EZ a 12 megye kapott riasztást péntekre! Pontosan EKKOR érkezik a vihar:


Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.11.03. péntek éjfélig: SZÉL: A déli, délkeleti szelet az Észak-Dunántúlon és az Alföldön akár több helyen is viharos (jellemzően 60-80 km/h) széllökések kísérhetik. Főként a magasabban fekvő tájakon, illetve délkeleten akár ~85-90 km/h körüli lökések is lehetnek.
Késő estére jelentősen veszít erejéből a légmozgás.
ZIVATAR: Ma napközben legnagyobb valószínűséggel a Dunántúlon fordulhatnak elő zivatarok. Az erősebb gócokhoz intenzív csapadék (~10-20 mm, egy adott pont fölött egymást követő záporokból, zivatarokból akár >25-30 mm), viharos széllökések (ált. 70-80 km/h), illetve apró szemű (1 cm-t nem meghaladó) jégeső társulhat. Délután a Dunántúl nyugati és középső régióiban alacsony valószínűséggel heves zivatar is előfordulhat 90 km/h körüli széllökések és 1-2 cm átmérőjű jég kíséretében.
ESŐ: A Kisalföldön és az Alpokalján akár területi átlagban is, másutt inkább csak lokálisan érheti el, haladhatja meg a 20 mm-t a pénteken lehulló csapadék mennyisége. Szombaton veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. 2023.11.03. 08:07 Országos Meteorológiai Szolgálat.

AKTUÁLIS:

Főoldal