Elő a szánkókat! Most már biztos! Kiadós havazás érkezik, az ország ezen része hamarosan fehérbe borul! EZEKBEN AZ ORSZÁGRÉSZEKBEN LESZ HÓESÉS:


Jön a szélvihar és a havazás, ezek a területek érintettek – Figyelmeztet az OMSZ! Az elmúlt napokban igazán őszi, borongós időjárásban volt részünk, és úgy néz ki, ez a tendencia a hét végéig folytatódni fog. A hétvégi előrejelzés szerint továbbra is számíthatunk esőre és erős széllökésekre, sőt, a meteorológiai szolgálat még vészjelzést is kiadott, mivel az időjárás rendkívül viharossá válhat. Ezért mindenkinek ajánlott figyelemmel kísérni az időjárás-jelentéseket és felkészülni a váratlan időjárási körülményekre.
Csütörtöki időjárás – November 16
Csütörtök reggel és a délelőtti órákban a párás, ködös tájak még gyakori jelenségek lehetnek, azonban ezután többórás napsütésre számíthatunk gyengén vagy közepesen felhős égbolt mellett, különösen északkeleten, ahol elszórtan záporok is előfordulhatnak.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a késő délutáni óráktól kezdődően nyugatról egyre sűrűsödik a felhőzet, és a Dunántúlon, illetve az északi régiókban helyenként eső vagy zápor kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 9 és 15 fok között ingadozhatnak, míg estére a hőmérséklet 2 és 10 fok közé csökken.
Pénteki időjárás – November 16
Péntekre erősen felhős, borús időjárás várható szerte az országban, esővel és záporokkal kiegészülve. Estefelé a Dunántúl magasabban fekvő részein a csapadék akár halmazállapotot is válthat, néhol villámlás és dörgés is előfordulhat. A délelőtti órákban a délies szél fokozatosan északnyugatira változik és megerősödik, helyenként a Dunántúlon viharos szélviharok kialakulására is számítani kell. A kiadott vészjelzés éppen a viharos széllökések miatt van érvényben, melyek a nyugati országrészben akár a 70 km/h sebességet is meghaladhatják
A hétvége időjárása:
Ezen a hétvégén javasolt kerülni a szabadtéri tevékenységek és kirándulások szervezését, mivel az esős időjárás könnyedén keresztülhúzhatja a terveket. Szombaton változó mennyiségű napsütés várható, bár a keleti területeken felhős időjárás lesz a jellemző. A hegyvidéki területeken havas eső és hózáporok is előfordulhatnak, hasonlóan az előző hétvége időjárásához, amikor Magyarországon az első hó is lehullott. Szombatra is figyelmeztetést adtak ki több megyében a széllökések miatt, amelyek elsőfokú vészjelzést eredményeztek. Vasárnap délutánra ismét megnövekszik a felhőzet, és bár jelentős csapadék nem várható, elszórtan eső vagy zápor előfordulhat. A hajnali órákban kiemelten hideg időre kell számítani, akár -7 és +1 fok közötti hőmérsékletekkel. Ez az időszak különös óvatosságot igényel mind a szabadtéri programok szervezésekor, mind az időjárási körülményekre való felkészülés során.

AKTUÁLIS:

Főoldal