1 kg illatos, ropogós héjú kenyér, 3-4 perc munka, mindössze 200 forintért! Köszönöm, ha tovább adjátok, annyi nélkülöző embernek lehet EZ a recept hatalmas segítség!


Nem hasonlítható össze a boltival! Öreg tészta hozzávalók: Fél kg kenyérliszt, 1 dkg élesztő, 3-3,5 dl víz. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, és szobahőmérsékleten, fóliával letakarva egész éjszaka kelni hagyjuk (12-14 óra). Ha nagyon meleg van, akkor 4 óra múlva be kell tenni a hűtőbe, nehogy túlkeljen.
Kenyér hozzávaló:
fél kg kenyérliszt

1 dkg élesztő

2-3 evőkanál olaj

2 teáskanál só

25 dkg öreg tészta

3 dl víz
A lisztet, az élesztőt, az öreg tésztát, az olajat, a sót egy tálba tesszük és hozzá öntjük a vizet. Szép simára dagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha jó rugalmas tésztát kapunk. Mikor kész, letakarjuk és 30 percig kelesztjük. Utána gyúrjuk át egy kicsit és még 15 percig pihen.
Kibéleljük a formát sütőpapírral és a megformázott kenyeret beletesszük. 1 óra 15 percig lefedve kel. 230 fokos előmelegített sütőbe tesszük, de előtte bevagdaljuk a tetejét. le kell fedni! Az edény tetejét valamint a kenyeret egy kicsit bespricceljük vízzel. 50 perc a sütés, de a vége előtt 5 perccel leveszem az edény tetejét, és úgy pirítom egy kicsit. Mikor kész, a forró kenyeret jól bespriccelem vízzel. Hűlés közben szépen becserepesedik. Köszönöm, ha tovább adjátok, annyi nélkülöző embernek lehet EZ a recept hatalmas segítség, főleg az elöttünk álló nehéz időszakban!

AKTUÁLIS:

Főoldal