MOST ÉRKEZETT! Ostrom alá került Magyarország! Megtámadtak minket a határon - Drámai bejelentés jött:


A szerb rendőrség közlése szerint legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült péntek hajnalban Horgos térségében migránsbandák közötti lövöldözésben. Röszkénél, a magyar oldalon is hallották a határ túl oldalán, a szerbiai Horgos környékén hajnalban történt lövöldözést - hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában pénteken. A HÍRADÓ HELYSZÍNI TUDÓSÍTÓJA ELMONDTA: A LÖVÖLDÖZÉS HAJNALI 3 ÓRA KÖRÜL KEZDŐDÖTT. Közlése szerint még tart a rendőri akció, a környék le van zárva, a migránsok a közeli erdős területekre menekültek.
A magyar határtól pár száz méterre lévő terület biztosításához, "átfésüléséhez" jelentős rendőri erőkre van szükség. A szerb és magyar rendőrök egyeztetnek az események kapcsán. Háborús állapotok uralkodtak csütörtök este a szerb-magyar határ mentén fekvő Röszkénél. A település egyébként is évek óta arról híres, hogy itt van a migránsok többsége, akik törvénytelenül szeretnének az Európai Unió területére jutni. Amíg az elmúlt pár évben kisebb bűncselekményeket követtek el, addig az elmúlt hetekben-hónapokban már szinte napi szinten kerülnek elő a fegyverek. A pisztolyokkal és puskákkal felszerelt, migránsokból álló embercsempész bandák egyelőre egymás közti leszámolásokat hajtanak végre, de a helyi lakosság attól fél, hogy egy-egy golyó az ott lakó emberek életét is elveheti.
Csütörtökön, az esti órákban migránsok egy nagyobb csoportja vonult végig a falu központján, majd lövöldözni kezdtek. A helyiek a történésekről a közösségi oldalakon figyelmeztették egymást. Több poszt is arról szólt, hogy épp a település mely részén lőnek, vagy épp melyik utcákat zárta le a később kiérkező rendőrség és csendőrség. Szijjártó Péter: A déli határ gyakorlatilag ostrom alatt áll A déli határ gyakorlatilag ostrom alatt áll, és ez nem egy politikai kommunikációs túlzás, hanem a valóság – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalára feltöltött videójában. „Gyakorlatilag fel vannak fegyverezve a migránsok, és ilyen paramilitáris alakulatként érkeznek meg a határkerítéshez, dobják rá a létrát, veszik elő a fegyvereiket, az üveggolyókat, amiket csúzliból lőnek ki” – fogalmazott a külügyminiszter közösségi oldalára feltöltött videójában. Majd hozzátette, hogy ezekkel súlyos sérüléseket tudnak okozni a migránsok, akik „megtámadják a rendőröket, kövekkel, betondarabokkal dobálják őket”. Tehát gyakorlatilag ostrom van a déli határon, és ez nyilvánvalóan még durvább lesz majd az elkövetkezendő időszakban – hangsúlyozta Szijjártó Péter. Ennek egy ellenszere van: határozottan és keményen kell védenünk a déli határt. Nem szabad beengedni egyetlen egy illegális migránst sem, „és világossá kell tenni mindenki számára, hogy a magyar határ megsértése az egy bűncselekmény, a bűncselekményt pedig meg fogjuk büntetni” – szögezte le Szijjártó Péter. A címlapkép illusztráció. Forrás/Hirado.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal