Feldolgozhatatlan tragédia Kecskeméten: ILYEN borzalom régen történt hazánkban.. A 8 éves Edinától búcsúzunk.. A Kovács család teljesen összeomlott! Felfoghatatlan, ami történt: - RÉSZLETEK:


A NYOLC ÉVES EDINA A KERTBEN JÁTSZOTT AZTÁN HIRTELEN MEGHALT. A CSALÁD MOST MINDENKIT FIGYELMEZTET A VESZÉLYRE: A család legnagyobb megdöbbenésére a gyerek nem lett jobban a kezelés után sem. A láza egyre magasabb lett, karjai feldagadtak és a kislány egész testét kiütések lepték el. A nyolcéves Kovács Edina, aki Kecskeméten lakik, ugyanolyan volt mint bármely más gyermek. Szeretett kint játszani az udvaron és ez egyik nap drasztikus változást hozott életébe. Egyik nap a kislány lázas lett, szülei pedig azonnal elvitték őt az orvoshoz. A vizsgálat után az orvosok sztreptococcus fertőzésre gyanakodtak. A család legnagyobb megdöbbenésére a gyerek nem lett jobban a kezelés után sem.
A láza egyre magasabb lett, karjai feldagadtak és testét kiütések lepték el. -Nagyon sok lila kiütéses folt volt a testén, egy idő után szinte mindenütt megjelentek ezek a foltok, mesélte az egyik családtag. Szeptember 30-án a kislányt megint be kellett vinni a kórházba, annyira rosszul lett. Most az orvosok egy másfajta antibiotikummal próbálkoztak. S hogy mi volt a diagnózis? Angol néven Rocky Mountain Spotted Fever, egy olyan betegség, amit a kullancsok terjesztenek. Sajnos ez a betegség nagyon komoly és a fertőzés az agyat is károsíthatja. Sajnos a kis Edina esetében is ez történt. - A kislány állapota nagyon rossz, az agya szinte alig működik és annyira felduzzadt, hogy nyomja a gerincoszlopot. -mondta az egyik családtag. Elindítottak egy adománygyűjtő akciót a Liftable nevű oldalon, hogy Edina kezelését ki tudják fizetni. Még ezt is írta a család egyik tagja: - A kis edina most légzőkészüléken van, és szerettei állandóan vele vannak. Imádkozunk, hogy csoda történjen.
Sajnos a csoda nem történt meg és Edinát, a család döntése alapján Október 6.-án lekapcsolták a légzőkészülékről. Kevés olyan dolog van a világon, ami jobban megviselheti a családot, mint a gyermekük halála. Viszont a Kovács család úgy döntött, hogy kislányuk halálával szeretnék felhívni a figyelmet erre a betegségre. A kullancsok által terjesztett betegségek nagyon komolyak. A megjelenő tünetek sokszor hasonlítanak egy másik betegség tüneteire. Ezért is mondják az orvosok, hogy mindig ellenőrizzük gyermekeinket, miután kint játszottak a szabadban. A láz, a kiütés, hányinger nem különleges tünet de felhívhatja figyelmünket arra, hogy valami más fertőzésről is szó lehet. A Raitliff család is reméli, hogy történetükkel minden szülőt emlékeztetnek ennek fontosságára. Remélik azt is, hogy így ez más családokkal nem fog előfordulni. Nagyon sokat jelent mások számára is, ha ezt a cikket továbbküldjük vagy megosztjuk, talán életet mentünk vele. Együtt segíthetünk embertársainkon.

AKTUÁLIS:

Főoldal