Bejelentették a dátumot! Ekkortól Euróban utalják a hazai fizetéseket! - RÉSZLETEK:


Itt a forint vége! Ekkortól Euróban utalják a hazai fizetéseket!Bejelentették a dátumot! Magyarországon is kötelező bevezetni az eurót, mutatjuk mikortól fizetünk eruoval! Sokan járnak rosszul vele! ITT A DÁTUM! MAGYARORSZÁGNAK IS KÖTELEZŐ BEVEZETNI AZ EURÓT EDDIG A DÁTUMIG! Olyan hírek jelentek meg a német sajtóban, hogy 2025-ig minden uniós tagállamban bevezetné az eurót az Európai Bizottság. Pontosabban a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) német napilap hasábjain jelent meg az ominózus bejelentés, amiből kiderül, hogy szeretné bevezetni az Európai Bizottság az eurót, legkésőbb 2025-ig mind a 27 tagállamban,írja az next.gazeta.pl.
Cáfolta a hírt Valdis Dombrovskis, aki az illetékes biztos a közös európai pénz kérdésében, és kijelentette az esetleges bevezetés dátumával kapcsolatosan, hogy:„nincs határideje az euróhasználat általános elterjesztésének”, erről a kijelentésről gazeta.pl számolt be. Az az alapja a tervnek, a kiszivárogtatott információ szerint, hogy a Brexit után, ha távozik a font, akkor tulajdonképpen nem marad számottevő versenyképes a valuta a kontinensen. Ha belépnének 2025-ig az övezeten kívüli országok, akkor le lehetne zárni a közös európai valuta kérdését és a tagországokat jóval keményebb pénzügyi fegyelemre lehetne bírni. Euróban utalhatják a hazai fizetéseket? A forint melletti második fizetőeszközként már most is jelen van az euró Magyarországon a szakemberek szerint. Az euró-tranzakciók terjedését tovább gyorsítja az ingatag forintárfolyam. Bod Péter Ákos, a jegybank korábbi elnöke úgy látja, az is felmerülhet a jövőben, hogy a fizetéseket euróban utalják.
Az ingatlanpiacon, a nyersanyagoknál vagy az autó-kereskedelemben már most is egyre gyakrabban euróban szerepeltetik az árakat. Az ATV Híradójának riportja. Nem kapkodásra, hanem nyugalomra van szükség ilyen helyzetben, és természetesen ha ennél erősebb lenne a forint, az jobb lenne” – ezt még egy július eleji kormányinfón mondta Gulyás Gergely. Az utóbbi hetekben a forint újabb és újabb mélypontokra süllyedt, járt már majdnem 413-nál is az euróval szemben. A Reuters egy korábbi cikkében azt írta, a forint látványos gyengülése az Ukrajna ellen indult orosz invázió után a magyarok egy részét arra ösztönzi, hogy előnyben részesítse az eurót a nemzeti valuta helyett. „A törvényes fizetőeszköz a forint, de a gazdaság korábban is használta, főleg vállalati körben, de hát lakossági körben is voltak devizahitelek” – jegyezte meg Bod Péter Ákos, közgazdász. A vállalatok között, főleg ha nagy értékű vagy hosszú lejáratú ügyletről van szó, az euró régóta jelen van, mint fizetőeszköz. Sőt, majd egy hónapja a cégek már a társasági adót és az iparűzési adót is befizethetik euróban vagy dollárban. „A forintnak ez a mostani ingatagsága, ami sajnos valóban úgy néz ki, hogy velünk marad, felgyorsítja az euró beáramlását. Azt még nem hallottam, hogy a bért valaki abban követelné, de az is fel fog merülni” – tette hozzá a közgazdász. Az ingatlanpiacon is egyre gyakrabban határozzák meg euróban az árakat. „Jellemzően két szegmensben szokott nagyon gyakran eurós ármeghatározás történni: ez a prime, úgynevezett luxusingatlanoknak a piaca, másrészt a fővárosi, jellemzően belvárosi bérleti piac, hiszen ennél a két szektornál van a leggyakrabban akár az eladói, vagy akár a vevői, bérleti oldalon külföldi állampolgár” – magyarázta az ATV Híradójának Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője. A forint árfolyamromlása jelentős hatással van a használtautó-piacra is. Az árakat a legtöbb hirdetésben euróban is feltüntetik, de itt alapvetően még forintban határozzák meg az árakat. „Forintálisan vannak hirdetve az autók döntő többségében, és ahogy a forint-euró árfolyam változik, úgy sajnos a használtautó-piacon tapasztalható használtautó árak is ilyen mértékben emelkednek” – fogalmazott a szekértő. Horvátországban januártól bevezetik az eurót, ott az átállást megelőzte egy hosszú időszak, amikor a horvát kuna mellett – főleg az idegenforgalom miatt – egyfajta “árnyékvalutaként” már jelen volt fizetőeszközként az euró is. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal