1 PERCE ÉRKEZETT: Az egész országot megrázó súlyos baleset történt! Heten meghaltak a horror balesetben - RÉSZLETEK:


Egy egész országot megrázó súlyos baleset történt! Heten meghaltak a horror balesetben - RÉSZLETEK: Louisiana az utóbbi hónapokban nem volt kifejezetten szerencsés az időjárási körülmények tekintetében. Nem csak az aszállyal, hanem sok más szélsőséges jelenséggel is szembe kellett néznie, most azonban egy különlegesség is rontotta a mindennapokat. Ez a különlegesség az úgynevezett szuperköd. Akkor jön létre, ha valami lassan, nagy füsttel parázsló anyag, például falevelek vagy kerti zöld hulladék füstje keveredik a köddel.
A jelenség kifejezetten veszélyes, hiszen akár 3 méter alá is képes csökkenteni a látótávolságot. Ez a szuperköd most 400 méter alatti látótávolságot hozott, ezt azonban az 55-ös autópályán, így szinte borítékolható volt a baleset. Ebben a balesetben azonban rögtön 158 jármű vett részt, köztük egy veszélyes anyagot szállító tartályautó is. Az ütközések után több autó ki is gyulladt, illetve a mentési munkálatok addig kifejezetten nehezen haladtak, míg a tartályautót el nem távolították a helyszínről. A balesetben 7 ember meghalt, 25 személyt pedig kórházba kellett szállítani.
Hasonló esetre egyébként volt már példa Magyarországon is: márciusban, az M1-es autópályán, egy porvihar miatt szintén borzasztóan rossz látási viszonyok alakultak ki, ami miatt 40 autó összeütközött: 39 ember megsérült, míg egy ember életét vesztette. A baleset következtében több jármű is kigyulladt: a helyszínen mindenütt törmelékek, füst és autóroncsok hevertek – még a rutinos rendőröket és mentősöket is sokkolta a látvány. Azt, hogy pontosan mi történt, azóta sem tudni biztosan, de a feltételezések szerint valaki hirtelen fékezett, és ennek következtében alakult ki a tömeges ütközés.

AKTUÁLIS:

Főoldal