Esztergomi robbantás: Feldolgozhatatlan tragédia híre jött ma délelőttre! Hatalmas név távozott közülünk! Ugye tudjátok, ki volt Ő:


Az M1 értesülései szerint egy rendőr és az elkövető is meghalt a szerda esti robbantásban Esztergom külterületén. Fenyegetőzés miatt nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a tűzoltóság egy családi házhoz a város külterületi részére. A fenyegető férfi – az eddigi információk szerint – felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. Egy rendőr életét vesztette, további 6–7 járőr pedig súlyosan megsérült, őket kórházba szállították.
Pintér Sándor belügyminiszter a kormánypártok kihelyezett frakcióüléséről szerda este a robbantás helyszínére érkezett. Benzinnel locsoltba tele a házat, majd egy gázpalackot robbantott fel az esztergomi robbantó. A Terrorelhárítási Központ egyik munkatársa veszítette életét szerdán este az esztergomi robbantásban – közölte éjfél előtt néhány perccel a Központi Nyomozó Főügyészség. Az is kiderült, hogy az elkövetőt körözték és vélhetően ő is meghalt a detonációban. Az ügyészség tájékoztatása szerint a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki egy esztergomi címre, majd 19 óra körül behatoltak az épületbe, mert a körözés alatt álló férfi nem volt együttműködő és a vele folytatott tárgyalás sem vezetett eredményre. A férfi az elsődleges adatok alapján ekkor szándékosan gázrobbanást idézett elő.
A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban. A Központi Nyomozó Főügyészség ügyészeinek és a Terrorelhárítási Központ főigazgatójának jelenlétében, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bevonásával szemle éjjel is zajlik a helyszínen, ahol a rendelkezésre álló információk alapján az állapítható meg, hogy rendőri mulasztás nem történt az ügyben. A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben. A vizsgálat zajlik, további tájékoztatást az ügyről várhatóan pénteken adnak. CÍMLAPFOTÓ:ILLUSZTRÁCIÓ! Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal