RIASZTÁS! A Baranya megyei Komló már elesett! Elérte Magyarországot a gigavihar jégesővel! ERRE felé tart a jég és a vihar:


Megjött! Elérte Magyarországot a gigavihar jégesővel:RIASZTÁS! Durva villámlással ÉS JÉGGEL KÖZELEG a vihar!!A Baranya megyei Komlóban a címlapképben is látható méretű jegek estek! Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.08.29. kedd éjfélig: KÉSŐ DÉLUTÁNTÓL HEVES ZIVATAROK! Késő délutánig nem valószínű zivatar az országban. Ezt követően előbb a Dunántúlon, a késő esti óráktól már a középső országrészben, majd hajnaltól az északkeleti megyék kivételével másutt is egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok, amelyekhez általában viharos széllökések (ált. 60-90 km/h), jégeső (jellemzően 1-3 cm) és intenzív csapadék (ált. 10-25 mm) társulhatnak.
Az északkeleti országrészt várhatóan kedden délután érhetik el a zivatarok. Figyelem az időjárási helyzet függvényében ma este, késő este a Dunántúl északnyugati felén piros riasztás kiadása sem kizárt!!! Ma este, késő este elsősorban a Dunántúlon, kiemelten annak nyugati, északnyugati részén heves zivatarok kialakulásához is alkalmasak a légköri feltételek erősen viharos, károkozó (90 km/h-t meghaladó) szélrohamok, illetve akár 3-5 cm-t elérő, néhol esetleg ezt meghaladó átmérőjű jég kíséretében. Ezeken a tájakon az egymást követő zivatarcellákból néhol akár 30-40 mm-t meghaladó csapadék is összejöhet.
Kedden napközben a Dunától keletre kiemelten a Dunakanyar, Északi-középhegység térségében, illetve az Alföld keleti részén is előfordulhatnak heves zivatarok a fenti kísérőjelenségekkel. Figyelem az időjárási helyzet függvényében ma este, késő este a Dunántúl északnyugati felén piros riasztás kiadása sem kizárt!!! MAGAS NAPI KÖZÉPHŐMÉRSÉKLET: Hétfőn a nyugati megyékben, kedden már az ország nagy részén mérséklődik a meleg. Ma még a nyugati tájak kivételével 25-27 fok fölött, elsősorban az Alföldön 29 fok felett alakul a napi középérték. Kedden már csupán a keleti országrészben haladhatja meg a 25 fokot a napi középhőmérséklet.

AKTUÁLIS:

Főoldal