MOST ROBBANT A HÍR! Bemondta a kormány: Ekkor vezethetik be az eurót Magyarországon! - ITT a dátum is:


Az MNB elárulta, mikor kerülhet bevezetésre nálunk az euró. Magyarország 2004. május 1-én csatlakozott az Európai Unióhoz, és gyakorlatilag azóta téma, hogy vajon mikor kerül bevezetésre nálunk az euró. Rengeteg EU-tagállam lecserélte már a saját pénznemét az euróra, hazánkban megoszlanak a vélemények arról, hogy ez mennyire lenne jó nekünk, illetve a gazdaság számára – egyedül az biztos, hogy sokan sajnálnák, ha örökre eltűnne a forint.
Rengeteg becslés volt már azzal kapcsolatban, hogy Magyarországon mikor lesz majd euró, de egyelőre úgy néz ki, hogy csak apró lépésekkel haladunk a bevezetése felé, ha egyáltalán arra kerül majd valamikor a sor. Egy januári felmérés szerint a magyarok 72 százaléka szeretné, hogy nálunk is euró legyen, de ennek természetesen előnyei, illetve hátrányai is lennének a szakértők szerint. A MAGYAR NEMZETI BANK MONETÁRIS TANÁCSÁNAK TAGJA, PLESCHINGER GYULA NEMRÉG ELÁRULTA, HOGY AZ MNB HIVATALOS BECSLÉSE SZERINT MAGYARORSZÁG MIKOR CSATLAKOZHAT AZ EURÓÖVEZETHEZ – ÉS ÚGY TŰNIK, HOGY EGYELŐRE ODÉBB VAN MÉG A DOLOG.
Kiderült, hogy valamikor a 2030-as évtizedben vezethetik be az eurót Magyarországon, vagyis ezek alapján maximum 17 éve maradt még a forintnak, és utána búcsúzhatnak tőle a magyarok. Persze ez még minden bizonnyal változhat, hiszen Pleschinger Gyula szerint egyelőre még a maastrichti kritériumokat sem tudjuk teljesíteni, így messze kerültünk az euróövezethez való csatlakozástól. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal