MOST ÉRKEZETT! Újabb Magyar Miniszter MONDOTT LE! Ez hihetetlen, mindenkit meglepett!! Ma kora reggel lemondott!


Az igazságügyi miniszter július 31-i hatállyal távozik posztjáról, döntéséről már Orbán Viktor miniszterelnököt is értesítette. „A 2024-es EP-választásnak most nagyon nagy a tétje: konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben szeretnék aktív szerepet vállalni. Ez a feladat viszont, ahogyan miniszteri teendőim is, egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével” – jelentette ki Varga Judit a Magyar Nemzetnek adott interjújában.
Láthatólag folytatta furcsa gyakorlatát a „polgári napilap” Vargával kapcsolatban, ahogyan tegnap nem fért bele a nyomtatott verzióba az, hogy a miniszter a következő ciklusban már az EP-ben folytatja, úgy a mostani nagyinterjúja sem került bele az újságba. Holott a kormányzati potentátok gyakran adnak egészoldalas interjúkat a Magyar Nemzetnek, amikor a kormányzati propaganda aktuális frázisait kell sulykolni, ám a kormánynak a Brüsszel elleni szabadságharcát vezető igazságügyi miniszter jövőjéről szóló beszélgetésnek most valamiért nem jutott hely. Ez talán annak tudható be, hogy a Fidesz listavezetője egyben a miniszterelnök jelöltje is az Európai Bizottságba és ezt annak idején már Trócsányi László esetében is láthattuk, hogy Orbán akarata külföldön korántsem minősül szentírásnak. Pedig Trócsányira jóval kevesebb kellemetlen ügy égett rá igazságügyi miniszterként, mint Vargára, akinek a miniszterségét olyan botrányok árnyékolták be, mint a Pegasus-ügy, a végrehajtói kar rendszerszintű korrupt működése fölött szemet hunyó, sőt, abban anyagilag érdekelt Völner Pál miniszterhelyettes lebukása és akkor a kormány kontra Brüsszel konfliktus egyik legfontosabb okáról, az igazságügy uniós jogállamisági elvekkel ellenkező átalakításáról nem is beszéltünk.
Trócsányi biztosi jelöltségét pedig annak idején a miniszteri működésében talált kifogások miatt és a rendszeresen kormányzati megbízásokat teljesítő ügyvédi irodájának következtében utasította el az Európai Bizottság, így lett helyette Várhelyi Olivér a magyar biztos. A legvalószínűbb tehát, hogy Vargából a végén nem uniós biztos, hanem az Európai Parlament egy képviselője lesz csupán, ami a magyar soros uniós elnökségi ciklus küszöbén egyértelmű bukásnak tekinthető. HVG.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal