Most érkezett a rendkívüli bejelentés! Működik Karikó Katalin rák ellenszere! Vége a gyilkos betegség korának? EZT a fajta rákot már gyógyítja: Megdöbbentő, a magyar kutatóbiológus felfedezése!


Óriási bejelentések várhatók. Lehet, hogy most tényleg és véglegesen megtalálhatta az emberiség a rák ellenszerét. Mindez ráadásul egy magyar tudósnőnek, Karikó Katalinnak lesz köszönhető. Egy vezető gyógyszeripari cég vezetője biztos abban, hogy 2030-ra elkészülnek a rák, a szív- és érrendszeri, autoimmun és egyéb betegségek elleni oltások –írta a The Guardian még áprilisban. Most úgy tűnik, hogy megtörtént an nagy áttörés embereken végzett klinikai kísérletek során. A Moderna vezető orvosigazgatója optimista:
Úgy véli, cége az évtized végére képesek lesznek előállítani vakcinákat többféle daganattípusra, ami százezreket, ha nem milliókat fog megmenteni. Most egy kísérlet igazolta is ezen vakcinák hatékonyságát, vastagbélrákos betegeket gyógyított ugyanis meg, rendkívüli túlélési aránnyal. A tudósok a Nature folyóiratban közzétett kis tanulmányukban elmondták, hogy a vakcinát 16 New York-i páciensen tesztelték, és a betegek fele 18 hónap után is rákmentes maradt – a kísérlet tehát sikerrel zárult. A New York-i Memorial Sloan Kettering Rákközpont 16 betegtől vett tumormintát, és elküldte őket Németországba. Ott a BioNTech – akik a pandémiás időszak során a COVID-19 vakcinát a Pfizerrel közösen fejlesztették ki – kutatói elemezték az egyes minták rákos sejtjeiben lévő fehérjéket. Új gyógyszer-kémiai fejlesztésükben – a COVID-vakcinákhoz hasonlóan – hírvivő RNS-t használtak arra, hogy utasítsák a beteg immunrendszerét a rákos sejtek elpusztítására. A legfontosabb különbség az volt, hogy az egyes vakcinákat az egyes betegek mRNS-ére szabták.
A 16 beteg közül nyolcnál nem volt visszaesés 18 hónappal a kezelés után. Még ennél is biztatóbb, hogy az egyik betegnél a májban lévő új rákos daganat a képalkotó vizsgálatok során eltűnt, miután megkapta a vakcinát. Legkésőbb éveken belül széles körben használható, de alapvetően költséges eljárás lesz. Éppen ezért bár feltehetően Nobel-díjat kapat majd Karikó Katalin, még évek kellenek ahhoz, hogy az átlag magyar beteg számára elérhető legyen majd a kezelés, amit most is folyamatosan tovább csiszolnak. A fény már egyértelműen ott van az alagút végén – állítják. Vagyis a rák kora végleg lejárt és hamarosan a rettegett betegség is gyógyíthatóvá válik. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal