MOST ÉRKEZETT: Rohantak a mentők, tűzoltók! TRAGÉDIA: Tűz ütött ki egy utasokkal teli MÁV vonaton! Sajnos többen... sokkoló ami történt! RÉSZLETEK:


Fura szagot kezdtek érezni az emberek, majd meglátták a füstöt is. Egyáltalán nem mondható, hogy átlagosan indult volna a szerda reggel a Lajosmizséről Nyugati pályaudvarra tartó S21-es vonaton. A Telex egyik olvasója arról számolt be, hogy fékezett egyet a fonat, majd a Köki után megállt egy gyógyszertár előtt. Andrea elmondása szerint a fékezés határozott, de szokásos volt, aztán pár másodperc múlva furcsa szagot kezdtek érezni.
„Az emberek elkezdtek jönni-menni, keresték a kalauzt, hátha ő tud mondani valamit. Aztán kinéztünk a vonat ablakán, és láttuk, hogy füstöl az eleje” – írta a lapnak az utas, aki éppen azon a Csörgő becenevű vonaton utazott, amelynek a dízelmozdonya reggel kigyulladt Zugló és Kőbánya-Kispest között, a Vaspálya utca környékén. Andrea hozzátette, sokan hamar rájöttek, hogy a vonat innen már nem meg sehova, így elkezdtek leszállni. Ebben két férfi segített nekik, ugyanis derékmagasságból kellett lelépni. Elmondása szerint először egy rendőrautó érkezett a helyszínre, akik megkérdezték, hogy tudnak-e személyi sérülésről.
Őket a tűzoltók követték, majd a vasúti balesetvizsgáló is megérkezett. Az utas kiemelte, az autósok egy idő után kerülgetni kezdték a lezárt sorompót, ami előtt megállt a kigyulladt vonat, csakhogy időközben egy másik vágányon időnként elengedtek egy-egy vonatot. Később felhívták az autósok figyelmét, hogy balesetveszélyes a sorompó kerülgetése. A MÁV még nem szólalt meg azzal kapcsolatban, hogy mi okozta a szerda reggeli tüzet a dízelmozdonyon. Kiemelt fotó illusztráció. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal