Sokan nem is tudják: Ezért TILOS kidobnod a görögdinnye héját!


Szinte minden ember imádja a görögdinnyét! Nincs is annál jobb, mint nyáron, a nagy hőségben megenni egy-egy hűsítő, lédús szeletet. Azonban ilyenkor elkövetünk egy nagy hibát! Ha te is szereted a görögdinnyét, biztosan te is ki szoktad dobni a héját, miután elfogyasztottál egy szeletet. Jobb lesz, ha ezzel felhagysz, hiszen nagy lehetőséget dobsz el magadtól! Kutatások igazolták azt, hogy dinnyében található tápanyagok 95 százaléka a héjban található. Na, ezért ne dobjuk ki legközelebb.
1. Fokozza a teljesítményünket:
A dinnye héja úgynevezett citrullin-malátot tartalmaz, amely egy hatásos teljesítményfokozó vegyület. Erre van szüksége a konditeremben edző embereknek, pontosabban az izmoknak, amelyek erősítéséhez az aminosavak is hozzájárulnak, így nyugodtan fogyasszuk el a héjat, ha nagyobb izmokat szeretnénk. Adjuk hozzá például a csirkemellt tartalmazó salátákhoz.
2. Vágyfokozó:
A dinnyehéj nagyszerű vágyserkentő, amely szintén a citrullin-malátnak köszönhető. Több potencianövelő készítményben is alkalmazzák a citrullin-malát nevű anyagot. Tehát azok a férfiak, akik merevedési problémákkal küzdenek, vagy bárki, akinek a libidója nem a régen, harapjon rá a dinnyehéjra.
3. Segít a fogyásban:
A dinnye héja remek rostforrás, amely beindítja az emésztést, és vele együtt a fogyást is. Emellett vízhajtó hatással is bír, így segít abban, hogy megszabaduljunk a szervezetünkben felgyűlt fölösleges vízmennyiségtől.
4. Szabályozza a vérnyomást:
Akiknél kialakult a magas vérnyomás, próbálják ki a dinnyehéj kúrát. Kutatások szerint a héjban lévő jótékony hatóanyagok szabályozzák a vérnyomást, így érdemes rendszeresen fogyasztani a gyümölcs héját.
5. Jót tesz a húgyutaknak:
Pontosabban a dinnyehéjban lévő nyomelemek segítségével megelőzhetjük a húgyúti fertőzéseket, a vesebetegségeket, főként, ha napi 8–12 pohár vizet is elfogyasztunk.
6. Rákmegelőző:
Mivel a dinnye héjában megtalálható a lycopén nevű csodás anyag, ezért ha rendszeresen fogyasztjuk, akár 34 százalékkal is csökkenhet a prosztatarák esélye, legalábbis ezt állítják a szakértők. De ugyanakkor ez az erős antioxidáns megakadályozhatja a hasnyálmirigy-, a vastagbél- és gégerákot is. Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

AKTUÁLIS:

Főoldal