Most érkezett hír a júniusi nyugdíjakkal kapcsolatban, kivétel nélkül minden nyugdíjast érint.


Azt mondják, hogy a nyár már megérkezett ezen a héten, és a jó idő szó szerint beköszöntött júniussal. Az otthoni hőmérséklet egyre melegebbé válik, és bizonyos helyeken már kezd kánikula alakulni. Az időseknek különösen fontos vigyázniuk magukra: sok vizet kell inniuk, és kerülniük kell a tűző napot. Azonban júniussal egy jó hír is érkezik: a nyugdíjak hamarosan megérkeznek a bankszámlákra, vagy a postás kopogtat az ajtón. Azt mondják, hogy a nyár már megérkezett ezen a héten, és a jó idő szó szerint beköszöntött júniussal.
Az otthoni hőmérséklet egyre melegebbé válik, és bizonyos helyeken már kezd kánikula alakulni. Az időseknek különösen fontos vigyázniuk magukra: sok vizet kell inniuk, és kerülniük kell a tűző napot. Azonban júniussal egy jó hír is érkezik: a nyugdíjak hamarosan megérkeznek a bankszámlákra, vagy a postás kopogtat az ajtón. Azoknak, akik postai úton kérték a nyugdíjukat, tavaly novemberben kiküldtek egy nyugdíjkifizetési naptárt. Ez a naptár tartalmazza az adott hónapban történő konkrét kifizetési napokat, amelyeket a Posta jelölt meg. A Posta minden hónapban 12 munkanapon keresztül szállítja ki a nyugdíjakat.
A kifizetési időszak az adott hónap 11-12-13-14. napjától egészen a 24-25-26-27-28. napjáig is eltarthat, ahogy a hovege.hu is említi. Érdemes megtekinteni a naptárban meghatározott idősávot, mert az alapján történik majd a Posta kézbesítése. Azok, akik banki átutalással kérték a júniusi nyugdíjukat, már most örülhetnek. Az átutalás révén hamarabb megkapják, mint a postai kézbesítéssel. Minden hónapban ugyanis egyszerre, a 12. napon történik az utalás. Mivel jelenleg a 12. nap hétfőre esik, ami egy munkanap, így nem lesz késedelem a nyugdíj folyósításában. A júniusi nyugdíjakat tehát június 12-én, hétfőn utalják át. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal