Kikezdték a rabok Lajcsit a börtönben. Durva, ami tettek vele:



…és elképzelhető, hogy a napi médiában jelenlég nem tesz jót a benti elfogadásnak – ez már nem ügyvédi vélemény. Két héttel ezelőtt vonult be Galambos Lajos Baracskára, azóta szinte naponta áraszt el bennünket az ügyvéd valamiféle információval. Tegnap például arról beszélt, hogy most találkozhatott a zenésszel személyesen mióta bevonult, és véleménye szerint rosszabb állapotban van, mint bevonulásakor. Persze tudni kell, hogy a börtönélet senkinek nem tesz jót, és a beszokási idő nem mindig problémamentes.
Az ügyvéd szerint a zenész természetesen lelkileg erős maradt. Mármint annyira, mint előtte volt… Eddig csak telefonon tarthatták a kapcsolatot – vele bármennyit beszélhet, úgy néz ki – beszél is, innen tudta, hogy átszállították Berettyóújfaluba egy kivizsgálásra. Ez természetes dolog, hisz halasztási kérelmeket adott be amiatt, hogy orvosai véleménye szerint olyan súlyos betegségben szenved, ami összeegyeztethetetlen a börtönélettel, sőt – életmentő műtétekre is szükség van. Ennek eredményét pénteken lezárt borítékban elküldték Baracskára, ám abból, hogy Lajcsit utána nem a gyengélkedőn helyezték el, hanem normál körletben – valamit az érezni lehet, esélyesen nem ítélték meg olyan borzasztónak állapotát, hogy sürgős teendők legyenek. Ügyvéd elmondása szerint még nem dolgozik, mert hogy egészségi állapota még nem olyan, pedig hát gyorsabban telne az idő is, de esélyesen be sem tudták volna osztani munkára, hisz pénteken vitték vissza, kapcsolódott be a börtönéletbe. Elmondása szerint az őrök felől nem éri semmi atrocitás, rendesek vele, következetesek, ám a rabok között vannak olyanok, akik kóstolgatják.
Olyan borzasztó dolgokat mondanak neki, hogy “Mennyiért adod az áramot?”, vagy hogy “Most majd neked fújják el a nótádat”…. Az ügyvéd szerint Galambos Lajosnak kell kiharcolnia normál helyét a börtönrangsorban. Ez magánvélemény-lehet, hogy az állandó nyilvánosság ehhez nem a legjobb közeg. Volt már pár fogvatartott az ismert nevek között, mégsem érkeztek róluk napi hírek. És lehet, hogy ez könnyítette is benti életüket. Tegnap már olyan hírek is felröppentek, hogy Lajcsi le van gyengülve, alig eszik valamit, ha igen, akkor is csak inkább pépeset…Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal