Elfogytak a szavak.. Most érkezett a tragikus hír Gálvölgyi Jánosról – Felesége közölte a lesújtó hírt az országgal:Megszólalt Gálvölgyi János felesége. Nagy a baj, intenzív osztályra került Gálvölgyi János. A színművész szerda délelőtt lett rosszul, a családtagjai pedig azonnal hívták a mentőket, amikor látták, hogy komoly veszélyben van. Az ország egyik legnépszerűbb művészét jelenleg kórházban ápolják, lélegeztetőgépen van, mélyaltatásban – tudtuk meg a családtól. A Blikk a művész feleségétől, Gálvölgyi Judittól tudott meg további részleteket. – Meg tudom erősíteni:
Ma délelőtt lett rosszul, nehezen vett levegőt, kihívtuk a mentőket. Ők viszont az adatok felvétele után több mint egy órával sem érkeztek meg, ezért a lányomék vitték be autóval a kórházba – mondta elcsukló hangon a Blikknek Gálvölgyi Judit. A mentőszolgálat szerint a mentősök úgy ítélték meg, hogy a művész nem volt közvetlen életveszélyben, de vizsgálják, hogy ez szakmailag helyes döntés volt-e – tudta meg az RTL-Klub. Gálvölgyi a csatornának nyilatkozó lánya elmondta, hogy az édesapja félrebeszélt, amikor kórházba szállították, ott pedig folyamatos oxigénellátást kapott. – Gyakorlatilag úgy hoztam át a városon, hogy mellettem ült az anyósülésen, s mi tartottuk két oldalról a nővéremmel vezetés közben, mert annyira rosszul érezte magát – mesélte Dóra. Az állapotáról szerda késő délutánig a család nem kapott információt. – Nem tudjuk, mi baja van, nekünk sem mondtak semmit. Már délelőtt rosszul érezte magát – fogalmazott elcsukló hangon a feleség, aki kétségbeesve tapasztalta, hogy a színésznek légzési nehézségei vannak. – Amikor a lányomék autóba rakták, alig kapott levegőt, de még az eszméleténél volt. Nagyon aggódom érte, nem tudom, mi lesz velünk – tette hozzá Judit. A Fidelio kulturális portál a művészhez közeli forrásból úgy értesült, hogy a kezelőorvosai tüdőembóliát diagnosztizáltak Gálvölgyinél. A 74 éves színész alig néhány héttel ezelőtt a Blikk TV Címlapsztori című műsorában beszélt arról, hogy sokszor megfordul a fejében a gondolat, mi lesz, ha történik vele valami. – Ez egy ilyen szakma, a show megy tovább.
Egy normális embernek számolnia kell azzal, ha egyszer elindul, egyszer be is végződik a dolog – jelentette ki Gálvölgyi János, aki az elmúlás tényét már elfogadta, azt azonban nem hajlandó, hogy az odáig vezető út méltatlan legyen az életéhez. – Nem a haláltól fél az ember, hanem attól, hogy majd mint egy kúszónövényt, úgy kerülget a család, néha meglocsolnak, és ott vagy magatehetetlenül. Nem szeretném, hogy bekövetkezzen az, amikor úgy tesznek, hogy szeretjük a papát, de közben már azt gondolják: te jó isten! Az egy borzasztó helyzet – sóhajtott Bajor Imre lánya, Lili a Blikktől értesült a történtekről. A színésznőt szoros viszony fűzi Gálvölgyihez: az édesapja a színész jó barátja volt, ő maga gyerekkora óta ismeri, ráadásul együtt játszott vele a Végszó című előadásban. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal