Most jött a felfoghatatlan hír! Ég önnel MŰVÉSZ ÚR! A hír sajnos igaz! Schobert Norbitól kell búcsúznunkSchobert Norbi: „Eddig bírtam, visszavonulok” A fitneszguru úgy érzi, hogy a most elrendelt vizsgálat és a kapott hatalmas büntetés nem véletlen, szerinte vele most példát statuálnak.Hatalmas büntetést kapott Schobert Norbi cége, a Norbi Update termékek forgalmazója. Negyvenmilliót kell fizetnie a Gazdasági Versenyhivatal döntése alapján – írja a Blikk. A fitneszguru úgy érzi, hogy bár harminc éve dolgozik azon, hogy másokat lefogyasszon, már nem bírja tovább és mindenképpen változtatnia kell.
A közösségi oldalán hosszú posztban fakadt ki. Ennek kapcsán a lapnak elmondta: “Eddig bírtam, visszavonulok. Ez a vizsgálat és az, hogy mindenféle hazugnak neveznek, most padlóra küldött, és innen már nem tudok felállni. Ez a kampány olyan most, mintha eddig végig hazudtam volna, közben a visszajelzések és a klinikai vizsgálatok szerint is százezrek életét mentette meg a rendszerem. Az üzletembert sok csapás érte, az üzletét is megrengette a covid, ő maga pedig súlyos egészségügyi gondokkal küzdött. Úgy véli, hogy ez a mostani vizsgálat sem véletlen: Valaki vette a fáradságot és több száz, a Norbi Update oldalra feltöltött videót kielemzett és jegyzetelt. Nyilván feljelentett valaki, és ezért indult a vizsgálat.
A GVH szerint ugyanis a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, többek között a termékek hatásáról, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről szóló reklámokban – emlékeztett a lap. A Norbi Update együttműködő volt a hatósággal és elismerte a jogsértést, így mérsékelték a büntetést a 40 millióra. Ugyanakkor Norbi a bejegyzésében azt írta, hogy szerinte vele most példát statuálnak: “Velem példát statuálnak, mert első voltam nemcsak az országban, de a régióban is abban, hogy olyan termékeket forgalmazzak és olyan módszereket kínáljak, amelyek hozzájárulnak egy egészségesebb életmód kialakításához. Most már egy élelmiszergyártó, vagy étrend-kiegészítő gyártó sem utalhat semmilyen élettani hatásra. Ha igen, akkor még nem jelentették fel”. Ha este bekapcsolja az ember a tévét, csak gyógyszerreklámot lát, mert mindenre az a jó. Ha fáj a fejed, akkor fájdalomcsillapító, és boldogság lesz. Az mindegy, hogy mitől fáj. Tíz éve és öt éve is indult ilyen vizsgálat a GVH részéről, ám akkor a klinikai vizsgálatok eredményét bemutatva elálltak a büntetéstől.
Az Európai Uniós jogszabályok azonban változtak, ezért nem lehet semmiféle olyan terméknek élettani hatást tulajdonítani, ami nem gyógyszer, nem csak nekem, másnak sem. Ez a gyógyszerlobbinak köszönhető véleményem szerint és ezt annak ellenére is így gondolom, hogy nem vagyok gyógyszerellenes, hiszen szükség van rá. A GVH tehát jogszerűen járt el, hiszen az uniós szabályozás megváltozott. A hogyanról még nem döntöttem, de az biztos, hogy ezután valami másra fogok fókuszálni és a kommunikációmon is változtatni fogok”
‒ írta. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal