Ebben a pillanatban érkezett! „Tudom, hogy ki az igazi gyilkos” – Cikkünk után hátborzongató telefonhívást kapott Tánczos Gábor ügyvédje



Vajon negyed évszázad elteltével is jöhet fordulat a rejtélyes körmendi gyerekgyilkosság ügyében? Vajon tényleg létezhet az egész országot megrázó ügyben még olyan szál, amit nem göngyölített fel a rendőrség? Ártatlanul ült Tánczos Gábor, és az igazi gyilkos még szabadlábon élheti világát? A Blikk legutóbbi cikke után ismét felkavarodott az állóvíz, hiszen nemrég egy ismeretlen telefonáló azzal állt elő, tudja, ki a „valódi” elkövető.
– Néhány héttel ezelőtt hívott egy férfi, aki ugyan nem mutatkozott be, de annyit mondott, tudja, hogy ki az igazi gyilkos. Elmondása szerint az a bizonyos személy jelenleg nagyon súlyos rákos beteg, és a halála előtt szeretné felfedni magát, mert rátört a lelkiismeret-furdalás. Javasoltam a hívónak, hogy azonnal forduljon a rendőrséghez – magyarázta a Blikknek dr. Somos Zoltán, Tánczos Gábor egykori ügyvédje, aki osztja a család álláspontját, és hisz az egykori védence ártatlanságában.
H. Zsófinak gyilkosa elvágta a torkát: A brutális kegyetlenséggel meggyilkolt, 11 éves H. Zsófia holttestére 25 esztendővel ezelőtt, 1998 áprilisában bukkantak rá egy körmendi társasház harmadik emeleti lakásában. Néhány nappal később az akkor 19 éves Tánczos Gábor tanúként jelentkezett a rendőrségen, mondván, a gyilkosság napján a barátjánál járt, és hallott valamit a lakásból. Ellentmondásokba keveredett, ezért letartóztatták. Tánczos ugyan egyszer beismerte, később azonban már tagadta a gyilkosság elkövetését, amit aztán következetesen tagadott. 2002 februárjában mégis jogerősen 13 év börtönre ítélték, amelyből 9 év 9 hónap elteltével szabadulhatott. Az édesanyja ezalatt teljesen tönkrement, ám a fiával máig azért harcolnak, hogy tisztára mossák Gábor nevét. Gyöngyi fejből idézi azokat a gyanús körülményeket, amik szerinte arra utalhatnak, hogy a fia ártatlan áldozata lett az igazságszolgáltatás tévedéseinek. A Blikk telefonon érte utol a családot. – 25 éve várunk erre, így ez számunkra már csak akkor lesz elfogadható, ha kattan a bilincs a csuklóján. Láttunk már rá példát, hogy csak egy feltűnési viszketegségben szenvedő ember csinál ilyet brahiból. Ennek ellenére hiszek abban, hogy a lelkiismeret-furdalás miatt előállhat a tettes – magyarázta lapunknak Tánczos Istvánné.
Tánczos édesanyja, Gyöngyi nem adja fel a küzdelmet: Fiától mindenki azt kérdezi, hogy érzi magát, de ő már nagyon unja, hogy erre válaszolnia kell. Ketten élnek szűkölködve, a világtól elzárva a körmendi lakásukban, és máig nagyon foglalkoztatja őket az életüket beárnyékoló gyilkosság. Beszélgetésünk közben Tánczos Gábor is a telefonhoz lépett, édesanyja tolmácsolta gondolatait. – A figyelem most irányuljon a valódi elkövetőre és derüljön ki az, hogy a betelefonáló igazat beszélt-e. Nehogy félretegyék az útból, mi attól rettegünk – tette hozzá Gyöngyi. Az ügyvédnek telefonáló ismeretlen azonban úgy tűnik, nem fogadta meg Somos Zoltán tanácsát. A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság ugyanis arról tájékoztatta a Blikket, hogy semmilyen bejelentés nem érkezett hozzájuk az üggyel kapcsolatban. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal