Rendőrségi közlemény: Ha ILYEN furán viselkedik a telód, akkor téged is lehallgatnak, figyelik a telefonodat! Azonnal tedd a következőket:



Főleg okostelefonoknál lehetséges ez, legalábbis lényegesen könnyebb a megoldás. Ha végignézed az alkalmazásokat, és olyat látsz köztük, amit te nem töltöttél le, ráadásul azt sem tudod mire szolgál, akkor megeshet, hogy valaki megpróbál követni téged. Az is lehet a jele, amennyiben hirtelen jóval gyorsabban kezd merülni a telefonod, hisz egy plusz program fut rajta.
Ha telefont lerakod, kezedbe se veszed, aztán egy idő után felvéve azt érzékeled, hogy meleg a töltő körül, akkor esélyesen egy program fut benne, magyarul háttérben alkalmazások mennek. Meg kell nézni, hogy ezek mik lehetnek. Lényeges, hogyha kaptad valakitől a telefont, vagy használtan vásároltad akkor csinálj egy gyári beállítást. Ez annyit tesz, hogy minden fölösleges sallang törlődik róla, olyan lesz a telefon, annyira alapról indulsz, mint új korában. Ha alig csinálsz valamit a telefonodon, és mégis elég nagy az adagforgalmad, akkor nem árt gondolkodni, hogy vajon nmi okozza. Simán megnézheted az Adathasználat-nál, hogy melyek azok az alkalmazások, amik sok adatmennyiséget használnak. És azokat az alkalmazásokat ismered-e, te töltötted-e fel. Időnként minden telefont jó kikapcsolni, havonta egyszer jót tesz nekik. Ha nagyon nehezen tudod megtenni, akkor szintén nem árt gondolkodni mi lehet a baj. Ha telefon egyszer csak készenléti módban – tehát amikor nem használod – elkezd világítani, mintha üzenetet kaptál volna, de üzi sehol nincs, akkor szintén probléma lehet.
Nem árt néha megnézni az üzenet mappát is, bár sokszor elhanyagolja az ember, mert manapság már nem olyan lényegi kapcsolattartás ez, mint régen. Ha olyan helyről érkezett üzenet, amit nem ismersz, és számodra akár értelmezhetetlen is, vagy olyan helyre küldtél elvileg üzenetet, amiről nem tudsz, és nem te pötyögted be, akkor is gond lehet. A képernyőfotók rossz minősége is ezt jelezheti, sőt ha az automatikus javítás funkció nem működése is esélyesen arra utal, hogy valaki figyeli a készülékedet. Persze azért nem kell egyetlen jelből messzemenő következtetéseket levonni, de ha több dologgal is problémád van, akkor a legjobb ha készüléket cserélsz, és lehetőleg még a SIM-nek is búcsút mondasz. Forrás: Bors

AKTUÁLIS:

Főoldal