Nem fogja elhinni, ki énekelheti a hétvégén Magyarországra érkező Ferenc pápa előtt az Ave Mariát



A hétvégén érkezik Magyarországra Ferenc pápa. A nagyra becsült eseménynek Zalatnay Sarolta is nagyon örül, hiszen fontos szerepet tölt be az életében a vallás. A Szentatya a hétvégén számos helyszínen teszi tiszteletét és misét is tart majd. – Boldogan énekelném a pápa előtt az Ave Mariát! – kezdett bele a Borsnak nyilatkozva Cini. – Evangélikus vagyok, az édesanyám az evangélikus püspök mellett szolgált.
A Bécsi kapu téri templom kórusában énekeltem kislányként – idézte fel az énekesnő, aki lapunknak azt is elárulta, milyen gyakran imádkozik: Cini szívesen elénekelné az Ave Mariát a pápa tiszteletére. – Hiszek Istenben, gyakran imádkozom. Minden este lefekvéskor elmondok egy imát a szeretteimért, akik már nem lehetnek velem. De az élőkért, a saját egészségemért is. A fellépéseim előtt is rendszeresen imádkozom, a hangomért, hiszen mindig élőben énekelek, és fontos, hogy mi történik a színpadon. Zalatnay még egy érdekességet említ a hite kapcsán: – Keresztet mindig is viseltem, akkor is, mikor ez nem volt engedélyezett. Most is kereszt alakú fülbevalóm van, de itthon is vannak nagyobb keresztjeim – avatta be a Borsot Cini. Magyarországon tölti a hétvégét Ferenc pápa 2021 szeptemberében már járt Magyarországon, s most újra hazánkba látogat. Április 28-án, pénteken érkezik Budapestre Ferenc pápa, a Szentatya a város számos pontján tiszteletét teszi.
Érkezésekor a pápát államfői minőségében a Sándor-palotában először Novák Katalin, köztársasági elnök, majd Orbán Viktor miniszterelnök üdvözli. De ellátogat itt tartózkodása alatt többek között a Szent István-bazilikába, a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonába és a Szent Erzsébet-templomba is. Szombat este pedig tizenegyezer meghívott előtt oszt áldást a Papp László Sport Arénában. Az eseményre a különleges engedéllyel kaptak lehetőséget a látogatók, akik a hivatalos program szerint énekkel fogadják a szentatyát, aki aztán körbe megy a jelenlévők között, hogy ezzel is erősítse a közelséget. A rendezvényen többek között Rúzsa Magdi is fellép majd. A pápa ezután vasárnap délelőtt fél 10-kor szentmisét tart majd a Kossuth téren hatalmas tömeg előtt. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal