Most jött a drámai hír! A gyermekosztályról jelentkezett Tóth Gabi – „Folyadék is volt a tüdejében”Tóth Gabi legutóbbi blogbejegyzésében – amit egyenesen a kórházból írt – elárulta, hogy hatalmas nehézségeken mentek keresztül a kislányával, Hannarózával, aki kórházba került. Az énekesnő most az is elárulta, mi történt pontosan Hannival. Megrázó sorokkal jelentkezett Tóth Gabi vasárnap, aki életének legnehezebb napjain van túl, hiszen a kislányát napokig kórházban kellett ápolni.
Az énekesnő az Instagram-oldalán jelentkezett a kórházból. Gabi bejegzéséből nem derül ki pontosan, miért kellett kórházba szállítani a kislányát, ám az aggódó követők kérésére most ezt is megosztotta: Elkapta az RSV vírust, ami nagyon agresszíven ráment a tüdejére, és tüdőgyulladást kapott. Némi folyadék is volt a tüdejében, emiatt pedig nem jutott rendesen oxigénhez.. Ami meglepő volt, hogy egy pici láza sem volt egyszer sem. Mindenki legyen óvatos – írta egy kommentben az énekesnő. RSV vírus: Ahogy arról a Blikk több ízben beszámolt, hazánkban egyre aggasztóbb a helyzet az RSV vírus terjedését illetően. Az elmúlt időszakban Nyugat-Európában egyre nőtt az RSV-s, vagyis az óriássejtes légúti vírusos betegek száma. Németországban már alig jut hely a gyerekeknek a kórházban. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete szerint Magyarországon is sok betegre kell számítani:
Volt, akit itthon is lélegeztetőgépre kellett tenni. „Általában gyors lefolyású, enyhe tüdőgyulladást okozhat, de ha a vírus felülfertőződik valamilyen baktériummal, annak súlyosabb következményei is lehetnek. Írországban, Franciaországban, Hollandiában és Dániában sok esetet regisztráltak, s a vírus több országban már járványos méreteket öltött, így azt gondolom, nagy valószínűséggel nálunk is előfordulhat járványszintű megbetegedés, bár a számok eddig nem érték el ezt a szintet” – mondta el az RSV-ről dr. Rusvai Miklós virológus a lapunknak még decemberben. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal