Kiderült! Ezek az üzletláncok, hipermarketek már biztos, hogy pénzt kérnek a parkolásért! ITT az országos lista!



Azt már egy ideje tudni, hogy a Penny Marketnél egy órát lehet ingyenesen parkolni, utána külön díjat számítanak fel a parkolásért. Ezt a módit, a fizetős parkolást azzal indokolta az üzletlánc, hogy sokan vannak, akik nem vásárlási céllal érkeznek a parkolójukba, s ezek a gépjárművek a tényleges vásárlóktól veszik el a helyet. Az Aldi sorompókat szerel fel, jelenleg 9 üzletnél van már most is sorompó.
És jelenleg 10 üzletnél 90 perc várakozás után fizetni kell a parkolásért. A sorompós parkolás annyit tesz, hogy érvényesíteni kell egy parkolójegyet, azzal lehet kihajtani. Vagyis aki az Aldiban vásárol, az a pénztáraknál érvényesíti a behajtáskor kapott jegyet – számukra ingyenes parkolás jár – amíg vásárolnak. Ezt a fajta parkolást a nagy forgalmú területeken lévő üzleteknél vezetik be. A Lidl néhány vidéki településen, és pár fővárosi üzletében kér pénzt a parkolásért. Ők is amiatt léptek, mert vásárlóiknak nem jutott hely azok miatt, akik pusztán parkolónak használták az üzletek környékét. Budapesten:
XIV. kerület – Mogyoródi út 23–29.

XV. kerület – Erdőkerülő u. 26.

VIII. kerület – Hungária krt. 26.

VIII. kerület – Teleki tér 1.

III. kerületi – Huszti út 20.

Vidéken:
Érd – Diósdi u. 2–4.

Cegléd – Törteli út 2.

Kecskemét – Izsáki út 2.

Pécs – Siklósi út 52/A és Lázár Vilmos u. 10.

Szeged – Makkosházi krt. 21.

Vác – Naszály utca 20.
Ezeknél az üzleteknél az első óra ingyen van, a másodikban 1500 Ft-ot, hosszabb időszakban 2500 Ft-ot kell fizetni. Az Auchannál egyelőre nincs változás, de figyelik a parkolók kihasználtságát. A Tesco-nál jelenleg a Soroksári úti hipermarketnél kerül pénzbe a parkolás, és állítólag nem is tervezik bővíteni a dolgot. A SPAR-nál jelenleg figyelnek, vizsgálják mi a helyzet. A Metro áruházaknál nem terveznek fizetős parkolást bevezetni. Forrás: Blikk

AKTUÁLIS:

Főoldal