MOST érkezett! Megszólalt a halott Sanyikát nevelő "anya" nagymamája.. Egy ország háborodott fel mostani nyilatkozatukon.. Csak erős idegzetűeknek:



Mint ismeretes – szombat reggel a nyiregyházi rendőrkapitányság közelében leparkolt egy autó, s annak két utasa átment a kapitányságra bejelentést tenni, miszerint egy gyermek van a csomagtartóban, aki elhalálozott. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, a bejelentés valós volt, a nagyjából kétéves, alultáplált kisfiút tényleg ott találták. Ellenben a kocsiban tartózkodott egy kislány is, aki nagyjából egyéves lehetett. Rajta sérülések voltak felfedezhetők – őt a mentők azonnal kórházba szállították.
A vizsgálatok miatt a rendőrség azóta érdemleges hírt nem adott ki, csak a hozzátartozók, és a nevelőszülők rokonai azok, akik adatokkal szolgálnak. Ledöbbentő a hír, felfoghatatlan, ugyanakkor elkezd az ember agya egyből mozogni, hogy hogy lehetséges. Mert ha megtörtént is bármilyen probléma, akkor a gyermek hogy került a feltalálási helyére? Ha bármilyen gond volt, akkor miért nem a mentőknek szóltak? Egyáltalán több napig miért nem szóltak senkinek? De a nagy gond az, hogy még hozzátartozói információkkal sem tisztul a helyzet, hanem inkább bonyolódik az egész, mert valahogy nem logikusak a történések. Azt tudni biztosan, hogy a vérszerinti édesanya egy hónap múlva tölti be a 18-at. Egyes híradások szerint űjszülött babájával egy anyaotthonban van néhány hónapja.
Azért került oda, mert számára sem voltak megfelelőek az otthoni körülmények, mint ahogy januárig vele nevelkedő gyermekeinek sem. Van olyan híradás, ahol összesen három kicsit emlegetnek. A szerencsétlenül járt Sanyikát, kishúgát, és az anyukával nevelkedő újszülöttet. Más adatok szerint rajtuk kívül még két gyermek van. De ez a történtek szemszögéből lényegtelen. Az anyuka telefonon értesült gyermeke haláláról – de semmi konkrétumot nem árulhattak neki el. Egy ilyen hír – akármennyi idős is az anya – letaglózó. Főleg akkor, ha még a történtekre magyarázat sincs. Ő – mivel még nincs 18 éves – nem nyilatkozhatott. (Milyen furcsa a magyar jog. Gyermekszüléshez elég felnőtt, gyermekneveléshez elég felnőtt, ám nyilatkozni a saját ügyében: nem…) Egy hozzátartozója elmondta, hogy a kicsiket három hónappal ezelőtt vették el tőle a rossz körülmények miatt. A hírt gyámjától tudta meg, no nem személyesen, csak telefonon közölve. A nevelőszülők egyháziak, a református szeretetszolgálat nevelőszülői. Eredetileg Baktalórántházán éltek, majd beköltöztek Nyíregyházára két gyermekükkel, akik 13 és 7 esztendősek. A nevelőanya most terhes, állapotos.
A nevelőanya nagymamája nyilatkozott a Blikk-nek az ügyben: “Szörnyű az egész. Beszélni is alig vagyok képes. Úgy tudom, a kisfiú valamilyen húst fogyasztott, egy csontot pedig olyan szerencsétlenül nyelt le, hogy a torkán akadt szegénynek, amitől megfulladt. Az unokám ugyan próbálta kivenni, de sokkot kapott és már nem sikerült neki. A kezei között halt meg a gyerek… Micsoda tragédia! Ez egyszerűen felfoghatatlan! – csuklott el a hangja a nő nagymamájának, Juliannának. – Annyira összeomlott és megzavarodott, hogy a holttestet betette az autójába, majd két napig kocsikázott vele Nyíregyházán. Az elhunyt gyermek a csomagtartóban feküdt, de az egyéves kislány is vele volt. Közben a férje az anyósának telefonálgatott, tud-e valamit a hollétéről. Aztán nagy nehezen sikerült utolérnie a feleségét, s akkor értesült arról, mi történt. Képzelheti, mit érezhetnek most… Végül együtt mentek a rendőrségre.” A nevelőszülő testvérét, mikor kihallgatásra akarták vinni – rosszul lett, és kórházba kellett szállítani. A gyermek testén eddigi híradások szerint bántalmazásra utaló jelek is voltak – ám a nevelőszülők rokonsága, szomszédsága ezt képtelenségnek tartja. És azt is, hogy alultápláltak lettek volna. A hírrel kapcsolatban felvetődik néhány probléma. Ha látta a nevelőanya, hogy mi történt, a kicsi félrenyelt, akkor miért nem legelőször a segélykérőt hívta, de legalább akkor, amikor nem tudott megbirkózni a csont kivételével. Ahhoz, hogy egy csont lenyelése azonnali halált okozzon félre kell nyelnie egy akkora csontdarabot, ami elzárja a légutat. Hogy kerülhetett volna egy gyerek ételébe egy ekkora csontdarab? Egyáltalán hogy került a gyermek a csomagtartóba – még akár akkor is, ha látta rajta hogy mi van?
Az anya mellett hogy nem tartózkodott közben senki, a család gyerekei közben mit csináltak, és hol volt addig az apa? Ha látta a nevelőapa, hogy a kocsi nincs, és a két gyermek sincs, telefonon a nevelőanyát elérni lehetetlen, ráadásul a nevelőanya terhes, akkor miért nem kereste hivatalos helyen két napig őket, hisz – mivel gyermek is eltűnt – azonnal kerestethette volna őket. És még egy. Ha mindez így történt meg, ahogy elmmondták, akkor esélyesen az anya egyszerűen nem volt alkalmas a gyermeknevelésre, a felvetődő problémákra nem jól reagált. És ezt ezek szerint a nevelőszülőknél nem vizsgálják, holott nagyon lényeges lenne, hogy baj esetén a nevelő tiszta fejjel tudjon gondolkodni. Ráadásul egy terhesség teljesen másállapotba hozza az embert – elképzelhető, hogy számára most a négy gyermek ellátása erőn felüli lehetett…Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal