Most érkezett a fájdalmas hír! Gyász! HATALMAS veszteség az országnak! Újabb magyar LEGENDA hagyott itt minket ma reggel. Rajongók tízezrei gyászolják. - Nyugodjon Békében!



Most érkezett a fájdalmas hír! Gyász! HATALMAS veszteség az országnak!  Elhunyt a progresszív rock és a jazzrock kiemelkedő zenésze – Török Ádám. Énekes, dalszerző, fuvolista. Álmában érte a halál, 75 éves korában. A zenész 1948. január 12-én született a fővárosban.
Zenélni gimnáziumi évei alatt kezdett, 1968-ban a Dogs együttes énekese lett, majd megalakította a Mini együttest, mely másfél évtized kihagyással mai napig élt. A mini progresszív rockot és bues-rockot,jazz-rockot játszik, játszott. Aztán a nyolcvanas években megalakította a Tátrai TÖrök Tandemet, 1987-ben már szólóban is fellépett Amerikában, Ausztriában, Olaszországban, Svájcban. 1991-ben megalakította a Rhythm and Blues Branch zenekart Závodi Jánossal. Pár hét múlva, május 8-án adott volna koncertet az Erkel Színházban, több mint félévszázados életművének összefoglalója lett volna. Hatalmas veszteség, egyszerűen pótolhatatlan művészete a magyar rockzene számára.
Az utóbbi két évben többször betegeskedett, két éve agyérgörcse is volt, de pár hónapra rá már járókerettel újra színpadon volt. Folyamatosan javult az állapota, és várta a következő találkozót kedves közönségével. A hírt a zenész fia jelentette be a facebookon.

AKTUÁLIS:

Főoldal