Fizetőssé tette a parkolást a Tesco és a Lidl! És ráadásul pofátlanul drága…



Fizetős lett a Tesco egyik budapesti, Váci úti áruháza előtti parkoló – írta a Hvg.hu. Egy fővárosi bevásárlóközpontban már bevezették a fizetős parkolást, a hiperlánc pedig azt vizsgálja, hol szükséges még ezt a döntést meghozniuk. A multicég szerint erre azért volt szükség, mert az áruház parkolóját sokan állandó parkolásra használták, ezzel pedig az áruházba érkező vásárlók elől foglalták el a parkolóhelyeket.
A Tesco a hírportálnak azt írta: a díjfizetési kötelezettség bevezetése a vásárlók érdekeit szolgálja, hogy az áruház bejárataihoz közelebb eső területeken is legyen szabad parkolóhely. A parkolás első három órája ingyenes, utána minden megkezdett óra 500 forintba kerül. A hiperlánc azt is vizsgálja, hogy hol szükséges még ezt a döntést meghozniuk. Bevezették a Lidlben Érden a fizető parkolást! Az első óra ingyenes, de a második már 500Ft. Így készüljön, ha bevásárolni meg! Túl sok volt a potyázó? Vajon követi őket a többi bevásárló központ?
Megéri ez a Lidlnek? Néhány hét alatt kiderül. Nem csak ebben az üzletben lett fizetős a parkolás!Megelégelte a Lidl, hogy P+R parkolónak használják a területét A Nádor aluljáró melletti áruház egy óra ingyenes használat után díjat szed az ott parkolóktól. Sokan használták ki az ingyenes parkolási lehetőséget. A belváros közelsége miatt szinte ez (volt) az utolsó lehetőség, ahová úgy tudtak leparkolni az autósok, hogy azért egy fillért sem kellet fizetni. Forrás: hvg.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal