Botrány! Két mentős pokoli tréfája miatt halhatott meg az 52 éves István.. Mutatjuk a megdöbbentő részleteket:Kedves mindenki.. Mély fájdalommal tudatjuk ,István a mai napon meghalt! Két mentős pokoli tréfája miatt halhatott meg az 52 éves Lakatos István? A Blikk információja szerint a lajosmizsei férfihoz fulladás miatt hívta ki szomszédja a mentőt, ám a kiérkező ápoló és a sofőr úgy döntöttek: megleckéztetik a beteget, aki szerintük ittas volt. A sofőr a kórházba vezető úton nagy sebességnél fékezett, amitől István annyira beverte a fejét, hogy az esetkocsiban meghalt,írja a blikk.hu.
Értesülésünk szerint a két mentős először a rendőröknek azt vallotta, hogy átszaladt egy állat a kocsi előtt, ezért kellett a vezetőnek a fékpedálra lépni, ám az autóban készült hangfelvétel (a mentőautókban ma már ez kötelező) hamar lebuktatta őket. Úgy tudjuk: a két férfit azonnal elbocsátották a szervezettől, a rendőrség pedig nagy erőkkel nyomoz az ügyben. Az elképesztő esetre rálátó informátorunk arról tájékoztatta a Blikket, hogy a sofőr több mint 10 éve a mentőknél dolgozik, az ápoló azonban egy 19 éves fiatalember, aki nemrég kezdte a szakmát.
Lakatos Istvánt Lajosmizsén mindenki jól ismeri. A segítőkész, mindig vidám férfiról csak jót mondtak a helybeliek. Tüdőbetegsége miatt állandó munkahellyel nem rendelkezett, alkalmi munkákból tartotta el magát. Testvérével, Klárikával lakott együtt, miután második házassága is tönkrement.

Juliska, Boriska és Klárika megesküdtek rá, hogy kiderítik az igazságot / Fotó: Varga Imre. A nővéreimmel képtelenek vagyunk beletörődni a halálába. Mi is hallottuk, hogy valami szörnyűség történt vele a mentőben, részleteket azonban még senki nem közölt. Azt beszélik, hogy direkt szórakoztak vele az autóban, remélem a rendőrök kiderítik az igazságot. Hiába vagyunk szegények, biztos, hogy nem hagyjuk annyiban a dolgot, addig küzdünk, míg megtudjuk, mi történt valójában – szorította meg gyászoló testvérei kezét a szívbeteg Klárika. Az asszony elmondása szerint testvére április 4-én hajnalban nagyon fulladt, ezért hívták a szomszéddal a mentőket. Aztán pár óra múlva rendőrök kopogtak nála, hogy meghalt István. Valami nagyon nagy galádság történt, az biztos – vette át a szót a másik testvér, Boriska. – A testvérünknek semmi komoly baja nem volt, amikor a mentő megérkezett, még semmilyen fejsérülése nem volt. A ravatalozóban megnéztem és a feje lepedődarabokkal volt bekötözve. Vajon miért?
Gondolom, akkor verte be szegény, amikor a kocsi falának csapódott. Olyat is hallottunk, hogy a testvérünk agresszív volt, ezért viselkedtek vele így a mentősök. Ez nem igaz, soha senkit nem bántott, még akkor sem, amikor ivott. Nem tagadom, megitta a maga borocskáját, de nem volt alkoholista. Legfeljebb elaludt, ha picit többet fogyasztott – árulta el Boriska. A koporsóban egy fehér kendővel takarták le a betört koponyáját A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Blikk megkeresésére közölte: a rendőrség eljárást folytat egy lajosmizsei férfi halálának ügyében, aki menet közben, egy mentőautóban vesztette életét. Az ügy érdekeire való tekintettel egyéb információt nem közöltek. Lapunk információi szerint azt már megállapították, hogy a sértett halálának nem volt köze a beteg ellátását igénylő alapesethez. Lapunk információ szerint a hatóság a vizsgálatot nem közigazgatási, hanem büntető eljárás keretében rendelte el. A Blikk megkérdezte az esetről az Országos Mentőszolgálatot is, arról érdeklődtünk, indult-e belső vizsgálat, történt-e részükről felfüggesztés, felelősségre vonás. Győrfi Pál szóvivő csupán annyit közölt: a mentők azonnal értesítették a rendőrséget, a halál okának, az eset körülményeinek tisztázása érdekében eljárás folyik. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal