MOST ÉRKEZETT: Élve megtalálták a keresők a 6 éves kisfiút Tolnán – elképesztő helyen került elő:



Néhány perccel ezelőtt élve megtaláltuk a kisfiút. Abban a búzatáblában futott, ahol éppen élőláncot alkotva mentünk végig. Arra lettünk figyelmesek, hogy valaki szalad a táblában. Ő volt az. Jól van – tájékoztatta lapunkat Kulcsár József, a Kulcsár Kutató-Mentő Szolgálat vezetője. Ahogy arról beszámoltunk, a kis Nyári Gergő hétfőn este 17 óra körüli időben tűnt el otthonról, miután vélhetően a viharos szélben kinyílt a kapu. Az autista gyermek keresésére elképesztő erők mozdultak meg, a rendőrség és a TEK mellett önkéntes kutató-mentő szervezetek és civilek, a Tolna megyei település szinte valamennyi lakója megmozdult.
Ma reggel már több százan keresték a gyermeket. A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn este adta ki a közleményt a kis Nyári Gergő Dávid eltűnéséről. Rövid idő alatt elképesztő tömegek mozdultak meg. A facebookon mindenki az autista kisfiú képét posztolta. rengetegen indultak a helyszínre, akik vettek már részt hasonló keresésekben, sokan különböző ötletekkel, javaslatokkal próbálták segíteni a kutatókat. Kimondhatjuk, egy ország aggódott a kisfiúért, akiről kiderült, korábban is eltűnt már. Ezúttal az okozhatta a bajt, hogy a viharos szélben kinyílt a kapu.
A több gyermekes család szinte azonnal felfedezte Gergő eltűnését és a keresésére indultak. Nehezítette a keresést, hogy nagyon hideg volt az éjszaka és viharos szél fújt. Féltették a gyermeket, akin még egy kabát sem volt, nadrágban és pulóverben kóborolt el otthonról. Mivel nem beszélő autista, a nevét is hiába mondogatták, kiabálták. Abban bíztak, hogy a villogó fények, amik mindig felkeltik a figyelmét, főleg a kék, előcsalogathatják. A keresésben a rendőrség mellett részt vett a TEK egy helikopterrel, de jöttek az ország több pontjáról kutató és mentő csapatok, akik nem csak kutyákat, hanem drónokat is bevetettek. Mindent átnéztek, az elhagyatott kerteket, vízelvezetőket, árkokat, üres, romos épületeket. Mivel a gyermek nagyon kicsi és félős, úgy gondolták, bebújhatott valahová. Kulcsár József, akit Lendon kutyájával a törökországi mentőakció után olvasóink, nézőink is megismerhettek, ezúttal két kutyával indult még hétfőn Tola-Mözsre. Tapasztalatai alapján a rendőrség őt jelölte ki az önkéntes mentőcsapatok és a civilek összefogására, koordinálására. József a reggeli eligazításkor nyilatkozott lapunknak. Azt mondta érzi, hogy él a kisfiú és biztos, benne hogy megtalálják. Így is történt. 16 óra után csörgött a telefon. Kulcsár József jelentkezett az örömhírrel, hogy nem sokkal korábban megtalálták a gyermeket, már a mentőben van, vizsgálják. Szemmel láthatóan jól van, nem esett baja. Élőláncban vizsgáltunk át éppen egy területet, körülbelül 2-3 kilométerre onnan, ahonnan a kis Gergő eltűnt.
Egyszer csak megpillantottuk, ahogy a búzatáblában szalad valaki. Ő volt -mondta a Kulcsár Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány vezetője. Hozzátette, versenyt futottak az idővel. Közel jártak a 24 órához az eltűnés óta, ami mindig a kritikus pont. Ráadásul az éjszaka még hidegebb lesz mint a múlt éjjel… Nyári Gergő édesanyja a helyszínen a Blikknek nyilatkozott. Elmondta, hogy a kicsi születésekkor komplikációk léptek fel. Többször is újra kellett éleszteni. Ha azt túlélte, most sem eshet baja.

AKTUÁLIS:

Főoldal