Kiderült kié volt az Öt hetes mezőn hagyott kisbaba.. Kapaszkodjanak meg:Egy öthetes magára hagyott csecsemőt találtak kedd reggel a Szeben megyei Mihályfalva határában lévő mezőn – írja a Turnul Sfatului helyi portál. A csecsemőre a nagyselyki (ehhez a községhez tartozik Mihályfalva) önkormányzat munkatársai találtak rá. A település polgármestere, Nicolae Șușa a lapnak azt mondta, épp közmunkára tartottak a környéken, amikor a furgonból meglátták az út szélén fekvő gyereket. A baba vastagon fel volt öltöztetve, de a földön feküdt. Egy cumisüveget is hagytak mellette. Az önkormányzat értesített a hatóságokat, akik azonosították az anyát, aki egy helyi lakos.
A csecsemőt a medgyesi kórházban ápolják. A hatóságok közlése szerint az egészségi állapota viszonylag jó, nincs jele hipotermiának. A polgármester szerint az anya először tagadta, hogy az ő gyerekéről lenne szó, csak akkor ismerte el sajátjaként, amikor megérkeztek a rendőrök. Az ügyben a Szeben megyei gyermekjogvédelmi és örökbefogadási hatóság is vizsgálatot indított. A portálnak egyik illetékesük úgy nyilatkozott, hogy az anya már nem szeretne gondoskodni a gyerekről, így a kislányt hivatásos nevelőszülőknél fogják elhelyezni.
„Figyelembe véve, hogy ez a gyermek az elhanyagolás legsúlyosabb formájának, azaz elhagyásnak volt kitéve, a gyerekvédelem kérni fogja az anya szülői jogainak megszüntetését” – közölték az intézmény képviselői. A polgármester szerint a 22 éves nagyekemezői nő élettársi kapcsolatban tartózkodott Mihályfalván. Akkor döntött úgy, hogy elhagyja a gyermekét, amikor az élettársa kitette őt a házából. Frissítés: Nem akarja visszakapni az anya, aki elhagyta kislányát egy mezőn. A DGASPC a szülői jogok elvesztését követeli. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal