FIGYELEM! Április 1-től igényelhető az egyszeri ünnepi támogatás Húsvét előtt! Családoknak, egyedülállóknak, időseknek, nyugdíjasoknak is jár! ÍGY kell kérvényezni!A HÚSVÉTI támogatásra jogosultak köre: a rendszeres nyugellátásban, illetve rendszeres nyugdíjszerű ellátásban részesülők, a tartósan, vagy súlyosan beteg gyermeket nevelők, valamint a 3 vagy annál több gyermeket nevelő családok, az időskorúak járadékában részesülők, és az egészségkárosodásukra tekintettel a Ferencvárosi jövedelempótló rendszeres támogatásban részesülők. A támogatás nem központi, nincs kötelező jelleggel minden megyében minden városban, de több helyen működik és igényelhető!
A szociális törvény keretein belül az önkormányzatok maguk dönthetnek új támogatási formák bevezetéséről, illetve a meglévő támogatások kiegészítéséről! Ilyen támogatás idősek és nagycsaládosok rendkívüli HÚSVÉTI támogatása! A pénzbeli támogatásokat biztosító önkormányzatok rendeletükben szabályozták a jogosultsági feltételeket, melyek az egyes városokban eltérőek lehetnek!Érdemes utánajárni, hogy ahol élünk létezik-e a támogatás, illetve milyen feltételekkel igényelhető! „A szociális ellátások iránti igény évről-évre nő. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy a karácsony előtt nyújtott támogatás úgy a 65 év felettiek, mind a nagycsaládosok körében nagy népszerűségnek örvend.” – nyilatkozta egy magyar város polgármestere!
Szeretnénk felhívni kedves olvasóink figyelmét, hogy ezzel az írással a támogatás létezésére szeretnénk felhívni a figyelmet. Sajnos nem áll módunkban a több ezer magyar önkormányzattól információt szerezni, hogy hol van ilyen támogatás és hol nincs, így arra bíztatjuk a rászorulókat, hogy érdeklődjenek a helyileg illetékes önkormányzatnál!Sajnos előfordul, hogy az ügyintéző úgy néz ránk mint borjú az új kapura, még esetleg mosolyog is rajtunk, de ne érezzük magunkat hülyének vagy ostobának..ilyen támogatás létezik Magyarországon, de természetesen egy nyíregyházi ügyintézőnek nem kell tudnia hogy esetlegesen Sopronban milyen támogatások vannak…lényeg a lényeg, hogy egy kérdést megér! Ezekben a városokban létezik a támogatás : Budapest Kőbánya, Kisvárda, Füzesgyarmat, Budapest Ferencváros, Budaörs, Alsózsolca, Ádánd, Balatonkeresztúr, Derecske, Somogyjád, Harsány, Szeghalom, Soroksár, Zugló, Vasszilvágy, Bánhorváti, Piliscsaba, Répcelak, Dunakeszi…a lista nem teljes! Az idei évre vonatkozólag még nm találtunk információt és felhívást a a támogatásra, de a korábbi években volt ilyen a fent említett városokban!Akármennyire is igyekeztünk sajnos ennél több információt nem tudtunk megszerezni a támogatásról. Budapest Kőbánya >> Az ajándékcsomagot idősek részére 5000 Ft, családok számára pedig 9166 Ft értékben Kőbányán működő élelmiszerbolttól rendelnénk meg, így 450 időskorú összesen 2 250 OOO Ft, és 300 gyermekes család összesen 2 750 OOO Ft értékben juthat az önkormányzat támogatásához.
Füzesgyarmat >> az eddigi vívmányokból nem engednek, így továbbra is fedezi az önkormányzat az idősek számára biztosított házi segítségnyújtást, az idősek karácsony előtt kis ajándékra számíthatnak ezentúl is! Budaörs >> húsvéti támogatás. A támogatás az idős személyek részére biztosított egyszeri támogatás. Budaörsön bejelentett lakóhellyel rendelkezik, 70. életévét tárgyévben betöltötte, saját jogú nyugellátásban, hozzátartozói nyugellátásban, rokkantsági ellátásban vagy időskorúak járadékában részesül, valamint a havi nyugellátása 110 ezer forintot nem haladja meg. A támogatást nem kell kérni, mivel a budaörsi folyósítási címmel rendelkező 70. életévet betöltött nyugdíjasok listáját a Szociális és Egészségügyi Iroda a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól tárgy év február 1. napjáig megkéri.

AKTUÁLIS:

Főoldal