Döntöttek! Jön a kötelező bringás jogsi: 2023 ezen hónapjától már kötelező lesz a jogosítvány a bicikliseknek!!! MEGVAN A PONTOS DÁTUM IS:



Jön a kötelező bringás jogsi: Kötelező lesz a jogosítvány a bicikliseknek! Kerékpárosok figyelem!!! Jogosítvány kell a bringára is egy most beadott törvényjavaslat szerint! Mutatjuk a részleteket: Az új KRESZ amolyan jogosítványt vezetne be kerékpárosoknak. Elkészült az első, átfogó, részletes kerékpáros-felmérés és közvélemény-kutatás. A magyar lakosság 70 százaléka szokott legalább alkalomadtán kerékpározni, 17 százalék számára a kerékpár az elsődleges közlekedési eszköz. A felnőttek 67 százalékának van saját biciklije. A biciklisek elsősorban bevásárlásra használják a kerékpárt, a sport és a munkába járás fej-fej mellett állnak.
A legnagyobb visszatartó erő az autóforgalom nagysága. A biciklisek a gyalogosoktól és az autóforgalomtól is szeparált, irányhelyes infrastruktúrát használnak legszívesebben. Járdán nem szívesen tekernek, akkor se, ha bicikliútnak is van festve.KRESZ-módosítás készül, a tervek szerint megszüntetnék a kötelező bicikliút-használatot. Lakott területen belül egyáltalán nem lenne kötelező, lakott területen kívül csak a sportkerékpárosoknak nem, ami új fogalom lenne a KRESZ-ben, és sportlicenc kiváltásával lehetne elérni. Az új KRESZ bevezetését idén nyárra tervezik a szakemberek.Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal