139 ezer Ft adókedvezmény jár annak, aki ezekkel a betegségekkel küzd! - ITT a pontos lista:Tartós betegséggel és súlyos fogyatékossággal élők igényelhetnek adókedvezményt Olyan betegségeknél lehet igényelni ezt az adókedvezményt, mely speciális étrendet, gyógyszereket, kezeléseket jelentenek a beteg számára. Ilyen például a cukorbetegség mindkét típusa, vagy a laktózintolarencia, andometrózis, és még sok más kórkép. A kedvezmény azért jár, mert egy ilyen betegség többletkiadással jár, még pedig nem csekéllyel.
Ám sajnos nem mindenki tudja a betegséggel küzdők közül, hogy kaphatnak adókedvezményt. A betegségek körébe tartozik a szívbetegség, a diabétesz mindkét formája, a cöliákia, az andometrózis, Crohn-betegség, laktózintolarencia, összességében 18 betegségcsoport. Amennyiben valaki nem tudott erről, az utólag is igényelheti az adókedvezményt visszamenőleg 5 évre. A korábbi évek adóbevallását önellenőrzéssel lehet módosítani.
A betegnek ehhez a kedvezményhez rendelkeznie kell egy szakorvos által kiállított igazolással, amin szerepelnie kell annak a dátumnak, amikor a kórt megállapították. Fontos, hogy az igazolást meg is tartsák, mert ellenőrzéskor felmutatandó. Év közben a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól adóelőleg-nyilatkozattal, amúgy pedig a személyi jövedelemadó bevallásakor, májusban igényelhetik a betegséggel küzdők.

AKTUÁLIS:

Főoldal