Szomorú vég: Michael Schumacher rajongóit is sokkolta a hír. Könnyek között mondta ki a családja. Szívfájdító közleményben tudatták a világgal:



Hogy lehet ezt feldolgozni? Michael Schumacher családi háza, minden gyerekkori emléke a semmibe vész, amikor lédózerólják szülőfaluját a házával együtt a szén miatt: még az édesanyja maradványai sem nyugodhatnak a sírban. Lützerathot azért akarják lebontani, mert kell a hely egy lignitbánya építéséhez. De ez csak egy a sok sok német település és műemlék közül, amelyet a lignitbányászat és a német energiaéhség miatt az elmúlt évtizedekben lebontottak. Lützerath után, 2024-ben nekiállnak lerombolni és beszántani Kerpen-Manheim települést. Itt született a Formula–1 legendája, Michael Schumacher – akinek a balesete óta nem sokat lehet tudni az állapotáról – és az öccse, Ralf Schumacher.
A családi ház mellett még ott van az a gokartpálya, ahol a két pilóta fiatalon megtette az első métereit. 1995. augusztus 1-jén ennek a településnek a szintén lebontásra váró községházáján házasodott össze Schumacher és a felesége, Corinna. A Schumacher testvérek édesanyja Elisabeth Schumacher a falu temetőjében nyugszik. A tervek szerint a települést Schumacher-házastól, községházástól, temetőstől lerombolják. A temetőben nyugvók maradványait nem tervezik exhumálni, mint ahogy a többi 51 településen sem tették meg. Kiássák, majd félredobják… és ennyi. Kell a szén

AKTUÁLIS:

Főoldal