Most érkezett! Már a figyelmeztetést is kiadták: Ezeken a területeken fagypont közeli időjárás lehet és megérkezhet a szakadó hóesés brutális mennyiségű hóval, mutatjuk, mikor!



Hétvégére az ország nagy részén megszűnik a csapadékos, havas időjárás, néhány megyében azonban továbbra is marad a télies idő, több megyére is riasztást adtak ki havazás miatt. A mai időjárás Budapesten először borult lesz, és kisebb-nagyobb megszakításokkal lehet havas eső, eső, délután azonban csökken a felhőzet és csapadék sem lesz. Az északi, északkeleti szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet délután 4-5, este pedig 2 fok körül alakul. Az ország többi részét tekintve inkább a Dunántúlon lesz borult az ég, itt továbbra is lehet havazás, a Dunántúl keleti felén pedig havas eső, eső. A Dunától keletre azonban a reggeli, délelőtti órákra megszűnik a csapadék, és egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, majd a nap is kisüt. Estére, késő estére a nyugati megyékben is megszűnik a havazás.
Az északi, északkeleti szelet élénk, a Nyugat-Dunántúlon időnként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre általában 5 és 10, a Dunántúlon 0 és +4 fok között valószínű. Késő estére -1 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet. Hétfőn az ország délnyugati felén vastagabb, északkeleten pedig vékonyabb, szakadozottabb lesz a felhőréteg. Délnyugaton többfelé várható eső, az Alpokalja hegycsúcsain néhol vegyes is lehet a halmazállapot, másutt azonban számottevő csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul, keleten mérhetjük a magasabb értékeket - írja a met.hu.

AKTUÁLIS:

Főoldal