MOST érkezett! Közel a háború vége?! ITT a BÉKE első komoly jele! Itt vannak a hivatalos ukrán békefeltételek, amit az oroszok is elfogadhatnak! EKKOR lehet vége a háborúnak!! Mutatjuk a pontos részleteket:



Végre: itt vannak az ukrán békefeltételek, ez az oroszok számára is elfogadható lehet. Az ukránok NATO-tagsága lehet a kulcskérdés. A szomszédunkban zajló háború zajából egyre többször hallatszik ki, hogy a harcoló felek készek lennének tárgyalni a fegyverszünetről és a békéről. Mindez orosz részről is elhangzott már, most azonban mégis Zelenszkij ukrán elnök állt elő kézzelfogható konkrétumokkal. A rendezőből és médiacelebből lett 44 éves vezető már a G20-ak novemberi csúcstalálkozóján is beszélt erről, most azonban a széles nyilvánosság is megismerheti északkeleti szomszédunk igényeit.
Mivel a közelmúltban váratlanul az Egyesült Államokba látogatott, az alábbi 10 ponthoz alighanem megszerezte Joe Biden amerikai elnök jóváhagyását is. Íme, a feltételek: Nukleáris biztonság, elsősorban az oroszok által megszállt zaporizzsjai atomerőmű kapcsán. Élelmiszerbiztonság, Ukrajna gabonaexportjának zavartalan biztosítása a világ szegényebb országai felé. Energiabiztonság, árszigorítás az orosz energiahordozókra, Ukrajna infrastruktúrájának helyreállítása. A bebörtönzöttek és deportáltak szabadon bocsátása, akik között rengeteg katona és gyerek is van Oroszországban.
Ukrajna területi egységének helyreállítása, amit Oroszország is fogadjon el az ENSZ alapokmánya szerint. Ez alól nincs kibúvó. Az orosz csapatok visszavonása, az ellenségeskedés beszüntetése, az ukrán-orosz határ visszaállítása. Igazságszolgáltatás, különleges bíróság felállítása az orosz háborús bűnök felderítésére. Környezetvédelem, elsősorban aknamentesítés és a vízkezelő létesítmények helyreállítása. A későbbi konfliktusok kialakulásának megelőzése, Ukrajna biztonságának garantálása az euro-atlanti térben. A háború befejezésének rögzítése dokumentumban, mindkét résztvevő fél aláírásával megerősítve.
A 10 pont számos érdekességet tartalmaz, békefeltételek között például ritkán szerepelnek környezetvédelmi szempontok. Emellett úgy tűnik, hogy az ukránok nem ragaszkodnak a NATO-tagsághoz, ha a nyugati szövetség más módon is garantálni tudja a védelmüket. Utóbbi pont fontos lehet ahhoz, hogy a feltételeket az oroszok elfogadják. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal