1 perce érkezett: Lemondott a Magyar Miniszter! Ez hihetetlen, mindenkit meglepett!! 14 óra 15 perckor lemondott!



1 perce érkezett: Lemondott a Magyar Miniszter! Ez hihetetlen, mindenkit meglepett! 14 óra 15 perckor lemondott! Sajtóértesülések szerint már be is jelentette a távozását a minisztériumban. A 24.hu és a Telex információja szerint lemondott Palkovics László technológiai és ipari miniszter. A 24.hu szerint a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetőjének lemondását Orbán Viktor miniszterelnök már el is fogadta a lemondását.Mindkét lap úgy tudja, Palkovics a távozását már be is jelentette a minisztériumban. Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke érdemben nem válaszolt a Telex kérdésére, de nem is cáfolta az értesülésüket:
„A miniszterelnök úton van Üzbegisztánba; a kormányzati ügyekkel kapcsolatos kérdésekkel kérem, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez forduljanak.” A források szerint Palkovics azután mondott le miniszteri posztjáról, miután a miniszterelnök elfogadta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter javaslatát, ami szerint egy külön energetikai minisztériumot állítnának fel. Ezzel pedig Palkovics tárcájától elvennék az energiaügyek felügyeletét. Palkovics László 2014-től a harmadik Orbán-kormány Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára volt, majd 2016-tól oktatásért felelős államtitkár lett.
A negyedik Orbán-kormánytól pedig a Technológiai és Ipari Minisztérium minisztere lett. Irányítása alá tartozik többek között az energiapolitika mellett az állami MVM, a hulladékkezelés, a közlekedés, klímaügyek, iparpolitika, technológiai fejlődés, foglalkoztatás, és a környezetvédelem is. Cikkünket frissítjük… - 24.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal