Most érkezett! Tánczos-ügy: 24 év után megvan a valódi gyilkos!! Nem Tánczos Gábor végzett Zsófikával! - Feljelentést tesz az asszony! - Ő volt a valódi gyilkos:Egy titokzatos nő határozottan állítja, hogy a húsz évvel ezelőtti körmendi gyermekgyilkosságot nem Tánczos Gábor követte el. Azt mondja: feljelentést tesz. Különös levelet juttatott el a Borsnak egy magát Miss Marple-nek nevező nő. Kétoldalas, géppel írt papíron azt állítja, hogy a húsz évvel ezelőtti körmendi gyermekgyilkosság elkövetője a mai napig büntetlenül, szabadlábon él. Az ismeretlen levél­író meg is nevezi a feltételezett elkövetőt, és azt írja: feljelenti őt és tettestársát is. Úgy véli, az illető férfi pedofil hajlammal közeledett a 11 éves H. Zsófi felé.
– Ezt a kislány el is mondta az egyik iskolatársnőjének. Ő is egy áldozat, azóta meghalt – vélekedik Miss Marple. Az önjelölt nyomozónő szerint a valódi gyilkos egy tőrrel vágta el Zsófia nyakát, ilyen tőre pedig szerinte Tánczosnak nem is volt. Tánczos-ügy: Megvan a valódi gyilkos, de 50 évre titkosították! Nyomozásban közreműködő dr. Lépold Józsefné rendőrségi grafológus kijelentése, amelyet az Újbuda Televízió egyik adásában tett, egy hónappal ezelőtt. Dr. Lépold Józsefné egyébként már a nyomozás során – Tánczos Gábor írását tanulmányozva – arra a következtetésre jutott, hogy Tánczos Gábor ártatlan, a gyilkosságot valaki más követte el.
Most pedig ki merte mondani azt, hogy a gyilkos már megvan, de 50 évre titkosították az ügyet! Ugyan miféle befolyásos gyilkos vagy gyilkosok lehetnek azok, akiknek a kedvéért 50 évre titkosíthatnak egy ilyen mocskos ügyet? Kísértetiesen emlékeztet ez minket az 1882-es tiszaeszlári perre. Az Újbuda Televízió alábbi adásában 22:33-tól kezdődik a lényeg:Tánczos majdnem tíz évet töltött börtönben. Azóta is tagadja, hogy ő végzett a kislánnyal!  – A gyilkos még ma is büntetlenül éli a világát. A tőrt sem találták meg, hiszen az még mindig a gyilkosnál van vagy pedig eltüntette – szögezte le Miss Marple. Az ügy mindig is megosztotta az embereket, azonban az évek során sokakban felmerült, hogy Tánczos valóban ártatlan lehet. Köztük volt dr. Lépold Józsefné grafológus, aki szakvéleményében azt írta: nem Tánczos a gyilkos. Később azt pletykálták: a szakértőnőt úgy megverték, hogy több bordája is eltörött. Ezt akkoriban maga Lépoldné sem cáfolta. Miss Marple szerint ez azért lehetséges, mert a valódi gyilkos befolyásos ismerősökkel rendelkezik.
– Akik ezzel az üggyel valamilyen formában foglalkoztak, azokat kicsinálták vagy eltették láb alól – írta Miss Marple. TIZENHÁROM ÉVET KAPOTT. A 11 éves körmendi H. Zsófia holttestét 1998 április 1-jén találta meg édesapja a családi házukban. Öt nappal később vették őrizetbe Tánczost, aki először mindent beismert, de később visszavonta a vallomását. 2002-ben 13 év börtönt kapott, 2008-ban, 9 év és 9 hónap után feltételesen szabadult. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal