Sebész orvos vagyok Ezen a pesti klinikán és örökbe fogadtam EZT a szívbeteg csecsemőt, akit a születése után elhagyott a "családja". Nem kérek mást csak nézzétek meg Őt, és erősítsetek meg abban, hogy férfi létemre valóban helyesen cselekedtem-e?



Ez az egyik Magyarországi kórházban dolgozó orvos adoptálta egyik kis betegét, akiről a gyermekgyógyászati intenzív osztályon gondoskodott. (a szóban forgó kórház nevét kérésére nem tesszük közzé). A kisfiú szívelégtelenséggel született, első műtétje idején mindössze három napos volt. Pár nappal később újabb beavatkozásra volt szükség, és még legalább egyszer kés alá kell feküdnie. Az is elképzelhető, hogy a későbbiekben szívátültetésre lesz majd szüksége.
A kisfiúról tudni kell, hogy lemondott róla az édesanyja és apja néhány nappal a születését követően, ez a 39 éves orvos pedig az örökbefogadásáért harcolt a csöppségnek, ami Magyarországon nem könnyű dolog, de mint látjuk nem is lehetetlen. A család és hozzátartozói teljesen lemondtak a kisbabáról és nem tartottak rá igényt. A gyámhivatal pedig alapos kivizsgálás után Ádámnak és szintén a kórházban dolgozó ápolónő feleségének ítélte a csöppséget, akit Kristófnak neveztek el. “Emlékszem első szívműtétje után pár napig kómában volt és mesterségesen lélegeztették, ám én sokat beszélgettem ekkor is vele, és minden gondolkodás nélkül azt mondtam neki:
Kicsikém, ha kinyitod a szemed és meggyógyulsz, akkor én hazaviszlek...” – mesélte elérzékenyülve Ádám, az édesapa. Ritka és csodálatos történet az övé. Ha önöket is meghatotta, kérjük egy megosztással fejezzék ki, lássa meg a világ, hogy ilyen is létezik hazánkban. Le a kalappal Ön előtt kedves Ádám és felesége! Az Isten áldjon meg titeket és a kicsi gyermekedet! Éljetek sokáig boldogságban!

AKTUÁLIS:

Főoldal