MOST érkezett! 5 év után Sikerült elfogni! VÉGRE megvan a 16 EMBERÉLETET követelő Veronai busz tragédia okozója! Kiderült az igazság, eddig végig hazudtak! Teljes a döbbenet! A bíróság is kimondta: - Ő az elkövető!



Olasz lapértesülések szerint szombaton Magyarország területén őrizetbe vették V. Jánost, aki azt a buszt vezette, amely még 2017. január 20-án éjjel, Verona közelében egy autópálya hídpillérnek hajtott. Ahogy arról annak idején a Blikk is részletesen beszámolt, a Franciaországból Budapestre tartó buszon főként a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanárai és diákjai voltak. A szörnyű tragédia nem kevesebb, mint 18 emberéletet követelt. V. Jánost a veronai bíróság első fokon 12 évre, a második, már Mestrében zajló perben jogerősen hat évnyi börtönre ítélte. A végső ítélet szerint a vétkes sofőr elaludt vezetés közben, amely végül a végzetes tragédiát okozta.
V. János azzal védekezett az ügyészség előtt, hogy a buszt nem is ő vezette, hanem a váltótársa, aki szintén nem élte túl a balesetet. Szívszorító összefogás: így őrzik meg a veronai busztragédia áldozatának emlékét. Az elítélt nem jelent meg egyetlen kinti tárgyaláson sem, így letartóztatására sem kerülhetett sor. Mint kiderült, mindvégig Békéscsabán élt, ahol munkát is vállalt. Elfogására azért került sor, mert a veronai ügyészség augusztusban nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. Ennek fényében most szombaton elfogták a férfit, és egy héten belül ki is adják az olaszoknak „Végre mozgásba lendült az olasz igazságszolgáltatás” – kommentálta a letartóztatás hírét Alberto Poletti, annak a közúti áldozatok hozzátartozóit tömörítő szervezetnek az elnöke, amely nagyon sokat tett azért, hogy a magyar sofőrt ne hagyja futni az olasz bíróság.
V. János egyébként kérelmezheti, hogy börtönéveit itthon tölthesse le, de csak azután, hogy megérkezett a számára kijelölt olasz börtönbe – írja a Bors. A lap felkereste Szendrei Endrét, aki a baleset egyik áldozatának nagybátyja. A férfi nem ért egyet a bíróság ítéletével: „A hatéves büntetést kevésnek tartjuk, de az mindenképpen előrelépés, hogy V. János végre megkezdi büntetése letöltését” – mondta. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal