GYÁSZ! Fagyhalál Nagykanizsán: egy 63 éves hajléktalan néni az idei hideg első áldozata. Szívszorító, az OKA, hogy valójában Miért fagyott meg szegény...!



Beköszöntött az igazán hideg időjárás Magyarországon is, az első fagyos éjszakát már nem élte túl egy hajléktalan, aki egy nagykanizsai bevásárlóközpont közelében hűlt ki November 27-én, a -3 fokban éjszaka. Szívszorító az oka: A helyi hajléktalanszállóval nem volt kapcsolatban nyár vége óta, a szálló azonban értetlenül áll a történtek előtt, hiszen elmondásuk szerint bárkit befogadnak, aki segítséget kér tőlük.
Az egyik helyi férfi képeket is készített a helyszínen vasárnap délután, amikor már a rendőrök is helyszíneltek. Nem szokatlan dolog, hogy azon a környéken hajléktalanok vannak, hiszen többen is szoktak arra aludni. ,,Nem szeretek odamenni a közelükbe, mert néha agresszívak” – mondta a fotók készítője az ATV Híradónak. A hajléktalan nő utoljára augusztusban volt szállón, akkor 3 napot töltött el, utána teljesen eltűnt az ellátórendszer látóteréből. A 63 éves áldozat kapcsán az intézmény vezetője elmondta, ők mindenkit próbálnak rábeszélni arra, hogy kérjenek segítséget tőlük.
,,Jobban szeretik a szabad életet, azt csinál kint amit akar (…). Mindenkit, kivétel nélkül, akivel kapcsolatban van a szociális segítő szolgálat, hívunk be, mindenkinek elmondjuk, milyen lehetőségei vannak. Nálunk bőven van hely az éjjeli menedékhelyen” – mondta az intézményvezető. A héten több helyen is fagypont alatt volt a hőmérséklet, így Nagykanizsán is. Az ottani szállóra bárki bemehet, még negatív tesztet sem kérnek azoktól, akik jelentkeznek. A halálra fagyott hajléktalan az első áldozata a most kezdődő hideg időszaknak. Címlapfotó: illusztráció. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal