A legnagyobb magyar rapper, a nők álma, a legjobb pasi Magyarországon azaz G.w.M rekordot döntött: Ő lett a legnézettebb hazai előadó a YouTube-on mégpedig EZZEL a videójával!



A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) összeállította a 2021-es zenei toplistákat a Spotify és a YouTube lejátszásai alapján. A vizsgálat középpontjában a magyar közönség toplistái állnak, amelyeket összehasonlítottak a hazai rádiók lejátszási listáival. A YouTube sajátossága, hogy nem feltétlenül a zenei élmény az elsődleges. Az viszont igen fontos, hogy milyen klipet készítenek az alkotók, hiszen egy jól eltalált videó akár tízmilliós nézettséget is produkálhat, amit a hazai rádiókban nem játszott magyar rapperek klipjeinél is látni – írja a Femina. Az NMHH kutatása szerint a magyarok kedvenc előadója G.w.M volt, akinek a videóit 2021-ben 93,5 milliószor nézték meg a netezők, a rádiók viszont ugyanezen időszakban csupán 79-szer szerkesztették műsorba, amivel a rádiós toplistán csak a 3.770. helyet sikerült elérnie. A toplista dobogójára rajta kívül Burai (75,7 millió megtekintés) és T. Danny (64,6 millió megtekintés) került fel, akiket L.L Junior és Majka követett.
A zeneszámok közül a legnépszerűbb Nemazalány és Sofi Üres Szívek dala volt, amit 19 millióan láttak az év során, de Azahriah és Desh Mind1-e és Tóth Andi Néztek című dala is 15 millió feletti megtekintést produkált. A rádiós top 100-ban egyetlen top 5-ös szám szerepel, legtöbbször a Mind1-et játszották közülük, a 127 rádión összesen 1.937-szer. 

AKTUÁLIS:

Főoldal